Alla inlägg under december 2010

Av Sebastian Alexander - 15 december 2010 18:46

 

Jag får kärlek i ögonen av att tänka på voffy... :)


Nu ska jag o min favorithund, VOFFY gå o sova. Jag kan inte sova utan voffy, jag kan inte äta utan voffy, jag kan inte dricka utan voffy.. jag o voffy för alltid!


pusspusspusspusspusspusspusas

Av Sebastian Alexander - 14 december 2010 10:38

Vecka 22:


Användbara ögonbryn. Precis som när man ska lösa ett klurigt mattetal, så kan barnet nu rynka på pannan/ögonbrynen. Barnet utvecklar nu ögonbryn som det verkligen kan använda! Dessa fina hårstrån, precis som håret på huvudet, har ännu inget pigment utan är alldeles vita. ögonlocken är också fullt utvecklade, även om de förblir slutna till 28:e veckan.

Livmoder-workout. " Att slänga med armar och ben är kul!" Nu när armar och ben fått de rätta proportionerna (men inte den rätta storleken), vill han förstås använda de mycket energiskt - sparka, böja och slå med händerna. På tal om händer så täcker nu naglarna fingertopparna, precis som dina egna. Och de fortsätter att växa. Det är faktiskt så att du kanske behöver klippa naglarna på ditt barn direkt efter födseln, annars kan han eller hon riva sig själv.

Var beredd på fettlagring. Trots att ditt barn nu är mer än 20 centimeter så väger det inte särskilt mycket, cirka 370 gram. I detta stadium har barnet bara 1 procent kroppsfett. Men från och med nu kommer det att lägga sig till med flera lager fett vilka hjälper till att producera?? och behålla kroppstemperaturen. Det lilla barnets fett liknar det sorts fett som du själv lägger på dig under graviditeten. Det kallas brunt fett och omvandlas snabbt till energi för att hålla både dig och barnet i balans.



Din graviditet Välkommet andrum. Trots tillfälligt ont här och där är denna period av graviditeten rolig! Din mage har vuxit tillräckligt för att du ska känna att du verkligen är gravid och resten av omgivningen vet också om det. Men du är ännu inte så stor att du har problem med att resa dig ur stolen eller att knyta skorna. Illamåendet på morgnarna har förmodligen upphört och din aptit är tillbaka, kanske riktigt ordentligt till och med. Ta vara på den här tiden!


Så står de till med mammas mage o min bäbisbror som bor i magen.


Förresten så såg jag nu att de gick ju bra at tlägga ut länken direkt i bloggen istället för att länka vidaret ill sidan :D najs.. då blir de mer videon.. Mamma tog gamla kameran som fungerar lite så där halvdant men de är ju iaf en kamera.. mamma råkade jag krossa vår nya kamera efter bara en månad.. men nu kan vi iaf få lite bilder o sätta in här. Vi var och bakade hos mormor i söndags, lussebullar o stora hjärtan med alla våra namn på. Jag tå deg.. pepparkaksdeg och lussebullsdeg.. Bilderna har ankan tagit med sin mobil.. varusuuguuu:



   


Mina pepperkakor som jag kavlade o trök ut blev ju självklart bäst o smakade godast.. jag körde på en ny variant.. råa pepparkakor! Jag kavlade, trök ut figuren och käkade upp, slapp man vänta på att de ska stå i ugnen o blir klara.. kändes onödigt tyckte jag :)


Jag och mamma är fortfaradne jsuka så vi är hemma idag också.. i fredags mådde mamma illa, de var två till på jobbet som var hemma pga magsjuka.. sen fick hon feber o jobbig hosta o snuva. I måndags fick pappa magsjukan och jag fick hosta o snuva.. pappa är lite bättre nu så han jobbar, mama är bättre men JAG.. gud.. lilla jag är såå sjuk.. jag hostar o snorar så idag är vi hemma.. mamma säger att jag är ganska bra så i mrogon ska vi nog gå på dagis. Jag går bara ons o tors sen har jag jullov ända till 10 januari! :) På torsdag är de också julpyssel o fika på dagis så då ska mamma o pappa pyssla o jag ska fika höhöhö


pusspusspuss här får ni en idolbild av mig, om ni inte fått den än.. de visar att jag är störst, bäst o sötast!! :)


 



Av Sebastian Alexander - 14 december 2010 10:31

Ser ni klippet?? jag ser de inte... testar o lägger ut så får vi se om de fungerar då.. PUSSPUSS

Av Sebastian Alexander - 7 december 2010 20:13

Ditt barn

Bultande hjärta. "Vad är det för ljud, det som låter som galopperande hästar?" Ditt barns hjärtslag blir starkare och högre för var dag som går. ända fram tills för några veckor sedan behövde din barnmorska ett specialinstrument, en så kallad Doppler, för att kunna höra hjärtslagen. Nu är allt som behövs ett stetoskop.Barnets hjärtslag kan vara svåra att särskilja från dina egna. Lyssna efter en lite snabbare rytm - ett barns hjärtslag ligger på 120 till 160 slag per minut, nästan dubbelt så snabbt som dina egna. Många kvinnor tycker att det låter som galopperande hästar.

Vad händer i sömnen? Ditt barn sover och är vaken i olika cykler redan nu. Ultraljud har visat att foster till och med har sin favoritställning när de sover. Ditt barn kanske lägger hakan mot bröstet, knäpper sina händer under hakan eller lutar huvudet bakåt.

Vikt och längd. Din baby väger mellan 280 till 370 gram och är cirka 23 centimeter lång, precis som en banans längd och vikt.

Din graviditet Din ömma punkt. Ryggont, särskilt i den nedre delen av ryggen, är ganska vanligt under en graviditet. Det är inte så konstigt - din växande livmoder ändrar din tyngdpunkt och trycker den nedre delen av ryggen framåt. Detta sker samtidigt som hormonet relaxin lösgör varje led och ligament i din kropp, inklusive ligamenten som binder samman bäckenet med ryggraden. Denna foglossning är bra för förlossningen, det gör att bäckenet expanderar och anpassar sig till barnets huvud. Det kan dock innebära en ond rygg de närmsta månaderna.
Var rädd om din rygg. För att lindra ryggont kan du göra vissa justeringar i de dagliga rutinerna. Så fort du sitter ner, vare sig du tittar på TV eller arbetar, använd en fotpall för att få upp dina fötter en aning. Om du måste stå för att utföra en syssla, som till exempel att laga mat eller diska, ställ då en fot på en liten pall för att avlasta den nedre delen av ryggen. Om du har möjlighet, ta ett varmt (men inte hett) bad. Om du har ont i ryggen hela tiden, tala då med din barnmorska.


*lalala* åhh vad fin jag blir i mammas halsband o armband.... lalala


MEN MAMMA! Du får juh inte smyga på mig så där.. o verkligen itne lägga upp bilden på mig i halsband!!!! skitpinsamts juh...


Vill du att jag ska avslöja nått om dig nu då? När du är så taskig... nu ska vi se...


ÅHH blää mamma! Har du PRUTTAT o bläääää.. varför gör du såååååå? *retas* tyckte du att de var roligt kanske mamma...? Pecis.. va inte så störig emot mig i fortsättningen!


ta den här sleven istället o ställ dig o laga mat åt mig!


nu lagar du mat åt mig, passar det inte kan du gå ut genom den dörren.. du väljer!

                       

mm.... mm.. åhh gott mamma.. du kan ju det här med mat höhöhöhö du får bo kvar ett tag till :)


PUSSPUSSPUSSPUSS

Av Sebastian Alexander - 6 december 2010 19:28

Jag vaknar brevid dig,
stryker håret från din kind,
jag är så glad att du är min.
Du är så vacker när du sover,
du har nåt som ingen annan har,
du är så underbar.


Jag vill dela mitt liv med dig,
du skapar värme inom mig,
och vi ska vårda varje dag.
Vi älskar varandra så,
som ingen annan kan förstå,
det är för alltid du och jag.

Det finns inga tvivel,
har aldrig ångrat en sekund,
jag har älskat dig från första stund.
Vill att du ska känna trygghet,
du kan vila här hos mig,
för jag ska aldrig släppa dig.

Önskar att jag kunde fråga,
hur jag kan bli som bäst
Vill att du ska känna stolthet,
att just jag blev mor till dig

Vad du har gjort, vad du har gett
att du i mig ett nytt liv har gett
där i din blick finns världens ljus
min kärlek till dig kan aldrig ta slut
jag älskar dig mitt barn!

 

  

Varje liten bloddroppe i min kropp älskar dig i all oändlighet! / mamma

Av Sebastian Alexander - 5 december 2010 19:23

Idag har vi haft fullt upp. Vi vaknade tididgt, tvättade, städade, byggde ihop två stora ikea byråer, åkte till mormor o scannade in lite kort, fikade, åkta till gränby och handlade julklappar, mat. Sen hem, gjorde egen pizza, sorterade tvätten, lekte, badade, åt o sen segade vi ner oss i sängen o här är vi nu. Vi får fixa disken o soporna i morgon.. nu orkar vi inte.. Men ni ska juh veta att JAG är snäll o hjälper till med ALLT! Mama o pappa ska vara glada att jag hjälper så mycket som jag för.. ananrs ksulle de aldrig bli klara :)


Imorse när vi skulle tvätta så tog jag med min "läragåvagn" som jag hade nycklarna i.. se där.. jag hjälpte alltså mamma/pappa redan där så de slapp släpa på extra vikt i form av nycklar.. när vi kom fram till förrådet (som vi måste gå igenom för att komma till tvättstugan) så hämtade JAG tvättmedel o sköljmedel o BAR BÄGGE TVÅ saker till min vagn.. la i de i vagnen o drog allt till tvättstugan. Väl i tävttstugan öppnade jag tvättmaskinluckan o hjälpte papa stoppa in tvätten, sen stängde jag luckan! Så jälva snäll man kan vara?! När vi var klara med tvätten så hjälpte jag till att bära tillbaka tvättmedel o sköljmedel.. jag hjälpte pappa att plocka ner tvätten i påsen OCH drog en filt i min vagn!


När vi kom hem igen o börjad emd byråerna så behövdes juh proffshjälp. Mamma o pappa hade skruvat fast några skruvar men de satt inte sååå hårt.. jag lånade skruvdragaren o fixade till det.. kan ju inte ha lösa skruvar.. som mamma o pappa kan ha ibland...... hö hö hö


jag hjläpte till med skruvmejsel också, fixade med skruvar o såg till att mamma o pappa skötte sig. Jag var med hela tiden o fixade.. så stolt jag blev när jag skruvat klart bägge byråer :D De står i min o bäbisbrors rum, vi ska få en varsin o ha våra kläder i..


Mamma har haft sönder sin kamera o har inga bilder att visa ifrån idag.. vi måste köpa ny.. får göra det i mellandagarna på rean :D


Jag hjälpte pappa att göra maten också, vi gjorde hemmagjord pizza. jag får alltid vara med när mamma o pappa lagar mat, jag kommer bli värsta supergrymma kocken när jag blir stor.. el mm... eftersom de enda vi äter är potatismos el potatisgratäng så kommer jag väl bli proffs på det. Morsan är ju tydligen GRAVID så hon kan nästan bara äta potatisgratäng el mos... hon säger ju hela tiden.. jag är gravid jag kan inte göra så.. sluta rapa, jag är gravid, sluta prutta jag är gravid.. hela tiden!! el.. sluta jag kräks! om de är nån lukt hon inte tål... shit.. jag tycker synd om min pappilutta som måste stå ut med henne.. jag går ju o lägger mig tididgt för att slippa tjatet höhöhö men pappa.. han måste ju ändå vara vaken liiiite länge än 18...


Bäbis mår bra, han sparkar o är lite småstörig ibland tycker jag.. ska snacka med han när han kommer ut sen.. här hemma är det JAG som bestämmer.. så han vet det ifrån början.. jag är boss över honom.. jag är BOSS ÖVER ALLLAAAA MOOHAHAHAHHAHA oj förlåt.. jag fantiserade lite väl mycket kanske... höhöhö


Papa mår bra, han tycker bara de känns lite jobbigt med alla snö o halka när han måste vara ute o köra hela dagarna... men anars mår han bra.. mamma mår bra förutom att hon är trött, hungrig, mår illa, ont i ryggen, ont i ischias, ont i magen, kliar på kejsarsnittet  o magen.. höhöhöh hon är så knäpp den där tanten!


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa men dåså... mina finafina.. då ska vi väl sova.. farmor var här i helgen, de var superoligt!! Vi var till IEKA o shoppade lite, sen åkte vi hem till enköping o där bjöd hon oss på mat.. jag visade henne hur stor o duktig jag är, jag åt o åt o åt som riktiga män gör! jag pruttade o rapade.. nä n tog jag i.. men jag åt jättemycket o jag pratade oavbrutet o pekade överallt... Jag fick också hälsa på farmors katt, Ville. GUD VILKEN MYSIG KISSE! Han är sååå åhårig o har en jättestor man, jag jagade han runt hela huset men han var rädd för mig o försvann hela tiden... *host host* meeeeeeen att jag aldrig får skojja mamma!!! Oki.. JAG var LIIIIIIIIIIIIIITE rädd för katten o det kanskekanske var jag som sprang därifrån.. men... vi har inga vittnen så ni vet eg inte hur de gick itll.. vem som var rädd för vem.. o sebbe är tuff o aldrig rädd :P


 

Här är min nallepuh bil dååråååå :)


 

Så här gör man när man kör.. kolla!


 

Ska bara sätta mig tillrätta... nu ska vi se... hur skulle de vara nu igen..... *funderar*


  

Nej de här känndes inte rätt!!! Hmm...... ratten..?! var är du?


 

men katten, flytta på dig!! Nu gjorde du mig så snurrig att jag satte mig åt fel håll.. allt är DITT fel katten!


  

Så.. håll i errrrrrr.. nu kööööööör vi.. *brumbrumbrum*



Av Sebastian Alexander - 2 december 2010 19:36

 

*mmm drömmer om choklad.. o katter...* Nä de är inte shrek.. det är ju JAG sebbe!! :) Vi är och kollar på 1:a avdent fyrverkerier.. jag var trött.. jag sov.. genom hela fyrverkerigrejjet.. najs!


 

ja mamma.. vi tror vi förstår att jag sov.. måste inte ta så många bilder på samma sak... tack!


 

Men.. hörde du inte vad jag sa? Snälla mamma... ta inte kort hela tiden!


 

Sista kortet sen får du spö om du inte skärper dig! *dåligt humör för man inte får sova... *


 

Papa! kan du vara så snäll o säga åt din sambo att sluta ta kort på mig?!?!


 

Suck.. jäklar har hon lyckats lura över dig på hennes sida.... sucksuck


 

Du hörde tydligen inte vad jag sa va mama!??!?! Nu jäklar!


  

Nu ska du få en stor jäkla snöboll i fejjan! *pang*


Jag måste få skryta lite om hur bra jag är höhö, brås på min mor höhö men mamma, sluta hitta på vad du ska skriva, jag sa aldrig det!


idag tex när mama hade duschat klart var jag in o skulle snacka med henne lite, så sa hon lite på skoj.. sebbe ger du mama en handduk.. ja visst självklart svarade jag. jag såg mig lite omkring i badrummet, sen sträckte jag mig upp mot kroken och tog en liten handduk, en vanligt liten handduk o gav mamma. Hon blev SÅÅÅÅ glad!! Inte för att hon kunde ha den lilla handduken, men att jag är sååå smart! o tuff, o grymt helt enkelt!


En tråkig sak.... gud vad trist detta är.. de på dagis har slutat ge mig smör på mina mackor!!! BUHUBUHU eftersom det är de enda jag äter o lämnar mackan så bestämmde de sig för att inte ge mig smör längre... fan jag blev så sur så jag käkade upp mackan bara för att.. smarta dagisfröknarna (inte) sa ju detta till mamma o hon blev så lycklig för nu ska hon göra samma sak så jag kanske får i mig nått mer än bara smör.. fanfanfan!


ja.. vad kan vi skryta mer om då?.... jag brukar hälsa på min bäbisbror.. jag brukar peta mamma i naveln o skrika.. det är jag o min bäbisbror speciella språk.. VI förstår varann.. det är det viktigaste.. förresten så sparkar bäbisbror nu! mycket! :)


jaa.. nu kommer vi inte på nått mer vi ska skryta om.. men de räcker.. ni vet ju att jag är tuff o cooooool :)


Mamma mår bra och pappa mår bra :) då har vi täckt allt va.. tror inte vi har nått att berätta om där heller.. o bäbisbror mår ju bra.. o jag mår bra... kanon!


På dagis älskar jag att vara i rörelserummet, typ som kuddrummet.. vi har kuddar o mjuka grejjer som vi leker med o klättrar över och så spelar vi musik o dansar.. det är jättekul!


 

JAG har själv tagit den här bilen... så jävla bra man är!


 

Joo.. mamma... jag har råkat smaka på.....


 

din OBOY!! fast bara lite.... lite....


 

höhöhö höhöhöhö jo jäklar.. jag ljög.. jag drack massor av oboy!


 

mamma jag smakar lite kexchoklad också..


 

Nä nu är det försent! Jag har redan smakat!


 

Jäklar du morsan.. kexchokladen gjorde mig blå om munnen! nää de är inte jag som ätit på tuschpennor! *hosthost*


 

Ljug inte mamma o säg att jag ätit på pennorna... då äter jag upp dig!


 

Oki.. förlåt... ska inte äta.. men du mamma..


 

Titta.. nu är färgen borta!! Jag sa ju det.. jag har inte ätit på tuschpennorna! :)


 

Nej killa mig inte!!! Då kan jag ju inte ha kvar mina händer vid munnen som jag gärna vill.... fan... men mamma jag lovar.. jag har inte ätit på tuschpennorna!


 

höhöhöhö hahahahha hehehehehe


  

Prutt på dig mamma! jag äter väl på mina pennor om jag vill!! o jag har faktiskt gjort det!!! LURAD!


 

Å nu ska jag äta upp dig.. AHHHHhhhhhh


  

gonatt från mig!! PUSSPUSSPUSSPUSS


Ovido - Quiz & Flashcards