Alla inlägg under januari 2012

Av Sebastian Alexander - 9 januari 2012 10:01


Brr jösses så kallt det var idag, för mamma alltså inte för mig. Mamma har nämlien packat på mig så mycket kläder att jag knappt kan röra mig :) Men vi ska vara ute tre timmar på förmiddan idag så då behövs faktiskt bra kläder o dubbla vantar blandannat. Då kanske ni undrar.. var ska Sebbe vara i tre timmar.. jo.. jag började dagis idag igen! Hela veckan har jag sett fram emot det, alla kompisar o fröknar. MEN i morse när mamma sa att nu måste vi klä på oss o gå till dagis, då sa jag NÄÄJ o för att dramatisera det hela tog jag mig på magen o sa aj.. men jag skrattade när mamma kittla mig på magen så hon såg igenom mig.. jag var var tvungen att gå till dagis iaf.. När vi väl kom dit så var det inga problem, jag var lite blyg för fröken bara, men jag gick in i förrådet och hämtade en.. vad heter det.. snö.. grej.. ahh.. hm.. snöskyffel kanske fast det var ingen spade det var en sån där stor som man skjuter framför sig.. så jag skottade lite snö på dagis och vinkade när mamma gick iväg. Så än så länge äre bra, får höra av fröken vad hon säger till mamma sen, hur jag sköt mig under dagen. 


Mamma gick ut och gick en liten runda också, glömde sätta på GPSen på telefonen så hon fick inte fram exact rutt men hon ritade själv på kartan o då blev det nästan 5km på 46 minuter. Bra för att vara så kallt ute o några stopp för att prata med pappa blandannat o fixa alex filt. Imorgon äre påt igen! 


Jaa om man får säga det själv så är jag ganska så jäkla snäll o hjälpsam.. jag hjälper ju till skitmycket med Alex.. det är som att det är MITT barn hahaha jag tycker om att pyssla om honom o visa honom vad o hur man ska göra saker. Igår morse hjälpte jag honom med detta :



o på eftermiddagen var jag så jäkla schysst emot Alex.. kolla:


 

*alex försöker få uppmärksamhet av mig.. men jag har fullt upp med att kolla film* Sebbe.. kan jag få smaka en majskrok? Kan du hjälpa mig att sätta en i min hand.. jag kan inte själv..


 

*jag lyssnade inte och alex blir lite sur* MEN SEBBBEEEEE.. ska jag behöva slå ihjäl dina majskrokar för att du ska lyssna på mig?! 


 

Men vad gör du Alex? Jahaa vill du ha en majskrok.. men säg det då så ska jag hjälpa dig.. du behöver inte döda majskrokarna.. kom så ska du få en *jag matar alex* 


 

Förlåt att jag pajjade majskrokarna sebbe *alex ber om ursäkt* 

Ingen fara grabben.. du förstår ju inte så mycket än.. *pusskalas*


 
Määh mamma! Måste du ta kort när jag sitter o bajsar ut majskrokar?! 


Nu ska mamma o Alex laga lite lunch o sen lägga sig i sängen o gosa tills jag slutar 1330. Höres! PUSSPUSS

Av Sebastian Alexander - 7 januari 2012 20:40


Jag ska göra ALTT själv, JAG KAN SJÄLV! Så också när det ringer.. då svarar JAG ingen annan.. jag hade ett litet snack med pappa häromdan.. 


Här ringde vi upp pappa för att säga att jag åt världens lunch, hur mycket pasta somhelst plus 7 stora köttbullar (köttbullar som jag har kvar i munnen när jag ringer..)


Här ringer pappa oss.. vi hade stop i handfatet och bar bort grejjen som står under handfatet för att uppsalahem skulle komma.. men det såg för taskigt ut så vi sopade o skura bort lite ingrott skit.. det var det jag skulle visa farsanbalooo.. 


Viktiga samtal vi har va? Oftast säger jag.. "ja hemma, ja hemma" o sen låter jag pappa prata på lite :) Jag har sett att mamma o pappa brukar gå från rum till rum när de snackar i telefon och eftersom jag är som en svamp just nu och suger åt mig ALLT man säger o gör så... ja.. då går jag också runt från rum till rum när jag pratar i telefon :) 

Av Sebastian Alexander - 7 januari 2012 08:53

Goomurgun! 


Ahh vilken underbar dag det är att vakna upp till.. eller?! Grått, kallt o tidig morgon... kanske inte så kul, men vi får göra det till en desto roligare dag. Vi ska till biltema och köpa lagningsgrej till vår dubbelvagn, pappa ska köpa klister, sen ska mamma till.. BIBLIOTEKET.. hon ska hyra en bok om betong. Mammsan håller på att betongar här hemma hela tiden o vill ha litemer insperation så hon tänker sig att hon hyr böcker istället för att köpa dom, smart va?! 


Ja annars händer inte så mycket här hemma.. vi hade glömt bort min tandläkartid för andra gången :) men bokat ny tid. Våra tider vi måste passa närmsta tiden är:


14 januari - musikal - pelle svanslös. 

18 januari - Pappa ska till ryggdoktorn sen ska jag till tandläkaren. 

21 januari - mamma o pappa firar 5 år tillsammans (då ska de på restaurang men pappa vet inte det än.. o han brukar inte läsa här så det spelar ingen roll att vi skriver ut det hihi vi ska vara hos mormor/morfar då)

3 februari - morbror robert fyller år

10 februari - jag och alex ska till BVC

14 februari - morfar fyller år

23 februari - besikta bilen


Detta har vi pysslat med denna vecka:


 

Jag och mamma körde lite utebandy :) 


 

Alex hotade mig med en nagelsax..



och var NÖJD över det.. *hm*

 

Vi har hunnit med att pyssla lite.. satte filt på en kartongbit så det blev en fisk med koraller.. 


 

vi pysslade både fisken.. 


 

.. och på mig själv :) 


 

Vi har hunnit med att sova lite i min säng, både jag o Alex medan mamma städade i vårat rum.. 


 

.. jag har hunnit med att vara en linslus.. :)


 

.. och mysa omkring i min FINA saabtröja! 


  

Dubbelmyst i tröjan för den är så bra o fin! :) 


Nu måste vi dra, pappa är klar o står o tjatar på oss att vi måste skynda oss.. höres! PUSSPUSSPUSS

Av Sebastian Alexander - 5 januari 2012 07:53

 

Skön stajl lillgubben har när han äter mat va? Ser ni ena benet, uppvikt mot "stolsbenet" :)


 

Slappisalex :) 

Av Sebastian Alexander - 4 januari 2012 08:20







Vad det regnar ute! Tur att pappa tog bilen till jobbet imorse (han fick punka på cykeln igår o vi orkade/hann inte laga igår..) Mamma o jag satt o kollade genom lite bilder sen januari förra året och kolla hur mormor/morfar hade det på sin baksida då.. den 9 januari 2011! 


     

Robert har grävt en väg så att Buffy kan gå ut o leka.. men det ville han inte, var för kallt för tassarna.. har för mig att han bara sprang fram o tillbaka o sen in :) 


 

En av mammas favoritbilder på mig genom tiderna!


 

I januari fick vi också hem dubbelvagnen som jag o Alex skulle åka i, när han väl fötts.. pappa o jag bygger o meckar ihop den!


 

Kusinkärlek var det redan då :) Jag o Kiiiqo! :) 


 

Jag och Moa kollar tv.. nu är både soffan, vardagsrummsbordet och tvbänken borta, nya mattor är lagda och den svarta fondväggen är borta..


 

Nu ser det ut så här.. 


 

Lungt o harmoniskt :) Inte lika lungt för våran soffa dock.. jag hoppar väl där typ.. 24 timmar om dygnet hihi



Ännu fler bilder från januari förra året.. jag tvättade fötterna ute i köket.. Visst ser jag ut som värsta tjocka lilla bäbisen! :) 


 

Nu börjar det hända saker! YEAH! Kläderna åker av o jag ska snart bada hela mig i vasken! :) 


 

Jag o pappa åker buss för första gången tillsammans :)


 

Mamma pussas som vanligt.. o mina små tänder, vad små, runda o några de är :) Nu har hela käften full av tänder som är sylvassa hehehehe


 

Sötaste Sebastian i hela världen!! 


Ah just det.. jag skulle ju visa lite ifrån nyår.. bara det att mamma glömde ta kort på mat o dukning, men vi fick lite vitlökssoppa o hummer till förrätt. Varmrätt blev helstekt fläskfilé med timjan, potatisgratäng, hasselbackspotatis och gräddig timjansås. Efterrätt glass, chokladsås och chokladdoppade jordgubbar. Till det avnjöts ett stort glas iskallt vatten till mamma, svagdricka till mormor och julmust för mig o resten hihi Det var mormor/morfar, pappa/mamma/jag/alex, annica/linus som var där. Moster tiss/fredrik, var hos robert/kickan på förlovningsfest! Vi åkte dit senare på kvällen och åt tårta, MUMS så gott det var!


GRATTIS till förlovningen Robert och Kickan!  


Vi hade köpt några raketer som vi smällde av kl 18 för att jag o Alex skulle hinna vara vakna och se.. här är några av dom..




   


 

Ja det var det året :) En trevlig år, jag fick en ny lillebror, det var det bästa på hela året! Tyvärr är min lillbror en riktig skitunge.. han är nämligen dålig i magen.. pappa också men pappa har åkt till jobbet ändå, får se hur det går för honom :) MEe alex är lite seeg o hängig o dålig.. VÄLDIGT dålig i magen.. vi ska snart lägga oss en stund så han får sova lite.. återkommer senare. har gjort en liten film på mina kunskaper.. el brist på kunskaper?? :)


pusspusspusspuss så länge! 

Av Sebastian Alexander - 3 januari 2012 11:01


Hohojaja så länge sen vi var och skrev här inne.. förlåt! Vi har så mycket att göra om dagarna, samtidigt så gör vi inte så mycket :) Nu när jag haft jullov så har vi busat, kollat film, lekt, hoppat i säng, varit ute, ätit frukost på IKEA tusen gånger plus mer plus mer.. men nu är det mina sista dagar, på måndag 9 börjar jag på dagis igen så då blir det lite mer ordning o rutiner här hemma. Skönt ändå.. jag har saknat fröken Lena rätt så mycket, varje gång vi åker förbi dagis (som vi gör typ 2 gånger omd agen) så blir jag glad o ropar NENA! Ska bli kul o träffa alla kompisar igen, fröknarna, leksakerna och som sagt, få ordning på rutinerna igen. 


Alex är på väg att få två nya tänder på samma gång. Han har två i underkäken och nu är det två till på väg fram i överkäken.. han ser sååå söt ut fö rde har bara kommit fram en liten bit men man ser de, dock tråkigt för honom.. o mig är att han kan inte sova så bra, han vaknar o skriker ungefär var tionde minut, han bajsar så det luktar SKIT i hela huset, han är väldigt mammig och klängig.. mamma tycker det är mysigt, hon börjar alltid skratta när pappa försöker ta Alex, men han skriker maaammmmaa o så kryper han till mamma.. då blir hon så glad hihi ibland hinner jag gå till mamma innan Alex, då lägger jag mig i mammas knä o säger "min mamma" då smälter mamma av det också.. hon (el pappa) har det inte lätt.. de har två av universums finaste, mysigaste, omtänksammate o goaste killar! :) 


Herregud, vi har ju inte dragit upp varken jul el nyår. Hoppas ni hade fina dagar, det hade vi. Jag ville ha mer snö än vad som kom.. hoppas o hoppas att det kommer snö snart, måste ju få testa min nya pulka jag fick av mormor o morfar i julklapp! Vi firade julen hemma hos oss, mormor, morfar, annica, linus, robert, therese, fredrik, moa, hugo kom hit till oss. Vi åt mat, fikade och öppnade julklappar. Ojj vad mycket och bra saker alla vi fick! Här kommer ett litet urplock el.. axplock? el.. urval? av saker vi fick.. 



Det började med att jag och Alex vaknade.. satte oss i soffan.. mamma o pappa visade att tomten hade varit och lagt paket i våra julstrumpor! 


   

Jag fick tre paket av tomten! Fan vad snäll man måste ha varit :) 


 

Lilla Alexgubben fick också ett paket.. 


 

Vi fick bla varsin Lindt chokladnalle.. egentligen skulle inte Alex ha fått nån men mamma kunde inte motstå dom..


 

.. han fick smaka lite på björnörat, sen tog jag över o åt upp både hans o min nalle mooha ha ha


 

Så här glad blev jag då! :) Jag har satt på mig skjorta o slips o inväntar folket.. hoppas de kommer snart! jag vill ha julklappar!! 


 

Alex i sin fluga.. gullunge! o.. nån kärring bredvid där.. :)


 

Vi dukade med glitter o pärlor.. 


 

Nu började gästerna dyka upp.. 


 

Här ska småproffsen sitta.. dvs jag, moa o kiko :)


 

Vår gran som blev ganska så väldigt överfull med paket :)


Alexander fick blandannat följande:

 

.. en katt som mjuar, går fram o bakåt o lyfter på huvudet.. av mamma/pappa/mig


 

..en.. ring.. gubbe? av moster/fredrik/moa/kiko


 

..en tandborste av mormor/morfar


 

.. en boll med ljus och ljus av mamma/pappa/mig..


 

.. jättegullig reflex av mormor/morfar.. 


..tiger? lejon? kudde av Robert/Kickan..


Alexander TACKAR, BUGAR o BOCKAR.. nää han kan inte det, men om han kunnat så hade han gjort det.. TACKTACK för alla julklappar önskar Äv!   


 

JAG fick blandannat ett MEGAstort kinderägg av Annica (man ser det lilla vanliga ägget bredvid.. det fick jag av buffy.. väl?)


 

massa duplolego av moster/fredrik/moa/kiko..



massor av cars/bilar av mamma/pappa/alex, blandannat tatueringa, en bok, puzzel och memori..


 

..kritor, tuschpennor, ritbok, pyssel och tåg att färglägga av mamma/pappa/alex/mormor/morfar.. 



olika figurer att hammra fast och en toystory tallrik av mamma/pappa/alex..


 

.. en mega lastbil med formel1bilar på släpet.. av mamma/pappa/alex


 

... en STOR bärgarnkudde av Alex :)


 

.. monstertofflor av mamma/pappa/alex..


.. en RADIOSTYRD bil av mest pappa men mamma o alex fick vara med på ett hörn också :)


 

.. och så min fina pulka av mormor/morfar! 


 

..dvd filmer av mamma/pappa/alex/robert/kickan..


TACKTACKTACKTACK alla ni snälla som gav mig så mycket! :) Ni är ju bara för jävla underbara o bra!   


 

Mamma och pappa fick godis av robert/kickan..


 

Mamma fick en MP3 av pappa..  


 

pappa fick en historiebok på över 600 sidor av mamma.. 


 

Mamma och pappa fick smörknivar av moster/fredrik


  

de fick kryddor och äppelskärare av mormor/morfar.. 


Underbara grejjer!! TACK SNÄLLA NI, hälsar mamma o pappa!!!   


 

När vi öppnat alla julklappar så fikade vi lite, mamma o jag hade gjort lakriskolor.. 


 

Bounty.. eller cocosbollar.. 


 

Nougatbollar (fyrkanter) doppade i vit choklad..


 

Snickers.. 


 

och vårat pepparkakshus som jag redan varit framme på hö hö hö jag har både ätit och förstört.. men.. det ger ju lite karaktär till huset tycker jag.. jag blev nöjd! 


 

Fullt upp med att äta, prata o längta efter julklappar! 


 

Fina Alex! 


 

Fina Sebastian! 



Älskade killar! 


Puuhh! Det vart lite bilder hihi jag lämnar nyårsafton plus lite av det som VI gav i julklapp till ikväll el imorgon när vi skriver nästa gång! Nu ska vi äta lite lunch och sätta oss i soffan o mysa! 


PUSSPUSSPUSSPUSS tack för att du orkar läsa!! 

Ovido - Quiz & Flashcards