Alla inlägg under oktober 2011

Av Sebastian Alexander - 11 oktober 2011 15:16

 

I söndags hade vi inget att göra så när klockan bara var 8 på morgonen så bestämmde vi oss för att åka till Västerrås.. innan vi drog dit åkte vi o lekte. Klockan var bara runt 830 på en söndag o alla verkade sova, bara vi ute, det var alldeles lungt o stilla.. 


 

Jag åkte lite ruschkana, men de var alldeles frostigt där han håller händerna.. ser ni min min.. det var kallt *brrr*


 

Körde lite morgongympa, jag hängde väl här i sisådär 10 minuter innan pappa kom o hjälpte mig ner.. hehehe *ironi*


 

Jag invigde mina nya fodrade byxor o fodrade regnstövlar.. de funka!


 

Pappa hade med sig bilen, jag fick också köra lite..


 

.. jag styrde och pappa gasade.. 


 

värsta bra teamet tills detta händer... (se video)


haha tror ni morsan var nervös eller?! :)


Vi åkte till Västerås och var borta hela dagen, kom hem på eftermiddagen o var jättetrötta, allihopa. Vi gjorde inte speciellt i Västerås, kollade runt i lite affärer o käkade lite. Jag och Alex satt i baksätet i bilen o kollade film (det regnar köttbullar) mamma o pappa satt i fram, och det var länge sen bägge satt där. Ända sen jag föddes har jag el Alex suttit i fram men nu är det tydligen ändrig på det.. aja vi grabbar har det bättre, vi här bak i bilen :) 


Kolla in dessa bilder, visst är de väldigt konstnärliga, väldigt fina, en sån skärpa och precision...

 

     

Visst håller ni me? Gissa vem som är mästerfotograf??


 

Busungen Sebbe! När mamma skulle ladda över "sina" bilder hittade hon dom här hihi de var en liten överraskning ifrån mig till mamma :)


Jag kan ju faktiskt ganska mycket, igår efter badet så smörjde jag in mig själv tex..


 

*Trycker lite här på flaskpumpen...*


 

*smörjer in mig i ansiktet..*



 

*så där, då var jag klar..* Kommer bli mjuk som en babyrumpa i ansiktet.. mest i magen kanske.. så mycket salva som jag råkade äta..


 

Vi var hem till mormor o morfar i helgen o skulle käka lite, jag fick hjälpa till att äta morötter o hålla i rivjärnet..


 

men mormor var lite seg så jag fick hjälpa till att riva morötterna också.. 


 

Det blev så sjukt goda vållullaj (vårrullar) och piroger. Mormor fixade vållullana o Robert o Kickan fixade pirogerna. De var så goda att pappa tog med sig två stycken hem som matlåda dagen efter :) Tack för maten, jösses så gott det var, det vill vi gärna ha fler gånger!! :)


 

Alexgubben käkade lite mango/banan.. 


 

Han verkade mer än nöjd med den "maten" han har fått provsmaka lite nu och verkar tycka bäst om det som innehåller banan :) Ska testa lite rödabär o blåbär också snart o se va han tycker.. spännande!


Nu ska vi ner i tvättstugan o tvätta upp massa snortröjor (alex är fortfarande inte frisk ifrån sin förkylning) sen kommer Moa o Hugo hem så då blir det leka resten av kvällen! Tills vi hörs nästa gång...


 

Hejdå från oss! pusspusspusspusspusspusspusspuss

Av Sebastian Alexander - 10 oktober 2011 07:44


Jag och Alex håller på o småbusar.. Alex är såå imponerad av mig, jag är hans stora idol hihihi



Alex är fortfarande alldeles snorig o blir väldigt gosig då *underbart* Såg att han har ett vitt streck på högersidan i nedre käke så det är nog en tandis på G.. sweeeet! Aja nu är det dagis och vaksalatorgsmarknad.. hörs sen!


pusspusspusspusspusspusspuss

Av Sebastian Alexander - 6 oktober 2011 13:15

 

Här är julpappret som mamma köpte :) Det är faktiskt jättefint i verkligheten.. 


 

Lila/röd botten och en massa julkulor i lila, rött o rosa med glitter.. mycket fint. 5 rullar, betala för 4, köpte o gjort! :)


 

Ville bara visa upp Alex dopklänning som mormor VIRKAT! Mormor har gjort hela klänningen för hand, fixat o virkat.. så sjukt jäkla fin! 


 

Blå banden går att byta ut.. men jösses så fin klänningen är, lite tung pga av att de är virktråd men det är väl andå struntsamma när klänningen är så fin! Tack mormor!  

 

 

Detta är taget imorse, både jag o Alex ligger o sover o gosar i mammas o pappas säng..


    Snuttungar!  

Av Sebastian Alexander - 6 oktober 2011 05:18

 

Sången börjar vid 1.40

 


Text & Musik: L Ahlin


Det var den vackraste dagen i mitt liv
Den morgonen du såg på mig
Och jag kände mig
så stolt som en människa kan bli
Den morgonen du såg på mig... och jag på dig

Jag lyssnar efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig


Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem


Allt känns så skört, som trädens första blad
när våren ännu tvekar, och står tillbaks
du stannar väl, du lovar att va kvar
som en del utav min morgondag, vår morgondag

Jag lyssna´ efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig


Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg från himmelen, för som en ängel har du landat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem

Välkommen hem, välkommen hem


 Den här texten beskriver hur mamma (o pappa) kännde när både Alex och jag föddes, men just denna gång så var text o musik tillängnad Alexander, han är vår fina ängel som vi älskar!


Nu har jag inte så mycket fler bilder ifrån dopet, men har väl visat det mesta.. kanske några mingelbilder till, får se om Robert har några (Robert.. som sagt.. skicka lite bilder till mamma, mingelbilder helst) Har sagt det förr men säger det igen, tack farmor för att du ville läsa bönen, blev så glad att du ville göra det (du sjöng på sebbes dop och nu en bön på alex dop - vi blev jätteglada att du ville göra det!) Tack Robert för att du ville vara gudfar, för bönen du läste och för den magiska sången/gittarrspelandet. Tack Kickan för sången, underbart fint! Tack Annicha för att du ville vara gudmor och bära in Alexander på hans dop. Tack Therese för att du ville vara hans gudmor och ljuset i hans liv (iaf ljuset på dopet hihi). Tack återigen Annica för all din hjälp med förberedelser, bakning och barnpassning i massor (love) Tack mormor o kickan för hjälpen med framdukning och passning av kaffe/kakor. Tack Linus, morfar, fredrik, moa, hugo, stormormor Lizzie, Rosita, Sandra, Daniel, Maria, Linus, Nora, farfar, farmor, Ronny, Billy, Gittan, Theres, Benny för att ni kom på dopet och gjorde dagen än mer speciell. Tack också till de som inte kunde komma men ändå bidrog med kärlek, Leffe, Sonny, Linda, Tobbe, storfarmor Maud! TACK   

 

  

Mamma o jag köpte en baugett och delade på den tillsammans.. då sa mama att nu kommer vi bli så mätta så magen kommer bli alldeles tjock..

 

 

för att visa er hur en tjock mage ser så hjälper jag ser.. varsågoo - en tjock mage hihi

 

Igår satte mamma igång med sitt projekt.. att måla om vardagsrummsväggen hihi för ett tag sedan så målade mamma (med hjälp av Annica o Robert) om väggen till nästan svart, det var skitfint! Men efter ett litet tag så ledsnar mamma o vill göra nått nytt så nu målar hon om väggen, till vitt.. Tror att rummet kan kännas större och luftigare, det kan hon ju ha rätt i, el så ångrar hon sig igen efter ett tag o målar om igen, det återstå att se. Pappa är iaf snäll o låter henne hålla på, han bara suckar o säger "du kommer ju bara ändå måla om igen om nån månad" men han är snäll o hjälper henne måla o passa barnen medan mamma får utlopp för sina ideer :) Hon och Annica ska julpyssla o ha sig också, de ska göra en snögubbe som är ca 1 m hög.. jaa.. de två tjejerna - mamma o annica  vilket radarpar dom är, alltid massa ideer o grejjer fö rsig.. vi får se hur det går denna gång också.. o Ja.. de har redan börjat tänka på julpyssel.. är ju ändå ett tag kvar men man kan aldrig börja för tididgt är deras motto haha apprårpå det, ska ni få se vad mamma köpte igår, något jättefint, återkommer med bild.


Jag var till läkaren igår, bvctanten tyckte att jag skelade lite så hon hade bokat tid med en specialistoptiker som kommer till bvc nån gång om året. Så igår var det vår tur att åka dit, jag fick kolla på olika lappar, mönster o figurer och säga vad det var o vet ni, jag sa faktiskt vad det var! :) Äpple - pplää, boll - bull, hus - usscch (ni fattar vilket av orden jag sa va?) och när hon visade mig bilderna så sa jag de olika sakerna. Hon stod en bit ifrån mig o visade stora hus och små hus, stora äpplen o små äpplen osv och jag svarade vad det var. Tror ni mamma o pappa växte ja sisådär 100m av stolthet över att jag kunde bilderna fast hon blanade om dom! Det viktigaste, summan av kardemumman är att optikern sa att jag INTE skelar utan det är mitt arv ifrån ...PAPPA som gör att det ser ut som att det är lite minde ögonvita på ena ögat.. vi trodde att det var för mamma har så bred näsa o jag me o att det är därför mina ögon liksom sitter nära näsan.. men icke då, hon sa att jag hade väldigt inåtvända ögon som pappa (när man födds så är näsan rätt paltt, benet växer sig.. toppigt liksom men huden är fortfarande bred så därför har många barn bred näsa uppe vid ögonbrynen) så det plus mina ögon ifrån pappa gjorde att man tror att jag skelar på ena ögat ibland... men icke dårå.. skönt att veta! :)


 

Kom här lillbrorsan så kollar vi på lite film..


 

*alex smyger iväg och försöker anfalla Sebbe..* *sebbe säger* Ahaa! Jag ser dig allt lillknubbis.. vad gör du? Försöker du brotta ner mig?


 

Aaaahajja! hehe jag sänkte dig innan du ens hann reagaera lillknubbis! *säger sebbe*


 

Aahh du är bra du Sebbe... jag orkar inte brottas med dig..


 

Vi ligger här o fortsätter kolla film istället...


Igår var vi och lämnade Hugo på dagis och Moa på skolan, det var så kul att umgås med dom även på morgonen också, vi busade hela vägen till skolan/dagis. Idag ska vi också lämnade dom, iaf Hugo, Moa har feber o ska vara hemma med oss istället. Moster Tiss ska på utbildning i Eskilstuna så då är vi barnvakt. Hoppas Moa orkar leka liiite med mig fast hon har feber..


Ahh nu kom jag på, jag hittade mina gamla bloggar, och i den stod det följande den 19 oktober: "Idag kom första snön, mamma o jag har varit ute o gått och förälskat oss i den första, riktiga snön som kom. Älskade stora snöflingor!" hahaha jaa idag är det den 6 så kanske kommer snö snart, skulle inte det vara alldeles... alldeles...... UNDERBART! Älskade snö, kom till oss! :) Men ge oss ingen halka el is.. och inte för mycket snö, ge oss bara lite fin pudersnö som knarrar under skorna.. tack! :)


Nähä, kanske ska försöka sova lite till innan dagis.. hörs senare! pusspusspusspusspuss

Av Sebastian Alexander - 4 oktober 2011 14:12


Hej! 


Vi hade tänkt ladda upp ett videoklipp ifrån dopet plus texten på sången som Robert och Kickan sjöng.. men pappas data förstår inte hur man klipper o klistrar in grejjer och mamma orkar inte sitta och skriva hela texten för hand... därför.. mina damer o herrer får ni se se videon ikväll, när mamma skriver ifrån sin data.. den förstår hur man klipper och klistar in :) Ni får hålla till godo med detta..... en av världenes två sötaste ungar! :) 


 

En förkyld liten älsklingsgubbe..


 

Trött, snorig o varm :( 


 

Vi gick en långpromenad innan mamma hämtade mig på dagis så Alex skulle få sova lite.. här är precis innan lillknubbe somnar.. 


 

Hi hi, jag bara lurades! Knubbisen bara skojjade, han somnade inte.. han var ju vaken! Fina underbara Alexander, hur kan man bli så underbar som du, måste vara pappa du är brås på, så fina! 

Av Sebastian Alexander - 3 oktober 2011 17:42


Vi får ta alla bilder ifrån dopet i lite omgångar, annars blir det så många bilder på en gång o segt att ladda upp dom. Här kommer iaf förberedelserna som mamma o Annica fixade i fredags..


 

Två långbord, desserbord och paket bord :) (paketbordet synd inte här)


 

Vi hade beställt mörkblå servetter och mamma hade själv vikt ljusblå hjärtan. Vi var 33 personer och alla fick varsin sån här uppsättning servetter..


 

Jaa namnet ser ni ju själva, det är vad lillknubbisen heter :) 


Mamma hade klippt ut hjärtan, skrivit och fixat fast dom med blått snöre i en fin hjärtgirlang med knubbis namn.. 


  

Försökte få allt att gå i blått o vitt, ett glitterljus med blå/vit ljuskopp (hehe nää det är en bullform men man kan ju låtsas) Vi hade 6 sånna här ljus utsällda på borden och 6 andra blå ljus.. 


 

Blå/vita fat..


 

Blåa glas ställda i ett hjärta.. 


 

Lite blå hjärtdekerationer på desserbordet.. 


 

Blå ballonger med Alexanders namn.. 


 

.. plus lite fler ballonger som jag och Annica blåste upp medan mamma gjorde tårtorna..


 

Så här såg det ut efter att vi fixat lite med ljus o servetter..


 

Ena bordet.. 


 

Annica fixar upp massa ballonger med Alexanders namn på... 


 

.. plus lite blått glitterserpentin grejjs :)


 

Dessertbordet (vi ställde dit ett till bord till höger så det vart ett låång bord med massor av kakor, tårtor, saft, dricka o kaffe.. 


 

På borden hade vi lite glitter/silver barnvagnar.. 


 

Lyste jättefint i solskenet tillsammans med de blå glitterljusen..


 

.. här är då barnvagnarna :)


 

.. lite fler bilder på ballongerna och serpentinerna..


 

lokalen sett ifrån dessertbordet.. 


 

En bit av dessertbordet.. 


 

lite godis och ballonger till barnen..


 

hallonhjärtan till lilla hjärtanet Alex, klubbor och blått skumgodis..


 

Ännu mer ballonger..  (vi ändrade om dessertbordet ett par gånger.. skedarna tog vi bort bla och flyttade på ballonger o glas..)


 

Ena tårtan som mamma gjort allt på. Denna var med vit choklad, hallon och egna rosor i sockerpasta som mamma själv gjort (hon tycker själv att rosorna vart så fina så hon vill gärna berätta det haha)


 

Mörkblått sidenband runt om tårtan (det var mörkblått sidanband runt alla tårtor)


Banan och chokladtårta, med blå grädde spritsad på toppen tillsammans med blå/vita godisar.. 


Den sista tårtan har vi ingen bild på, men Robert har säkert det (Robert, om du ser detta.. skicka lite bilder till oss hihi)


Oki, vi kanske kan lägga upp lite fler bilder, ni får ha överseende med att det tar ett litet tag att ladda sidan då..


 

Kakmonstret Robert :)


 

Farfar, Peter, farmor, Maria, Linus, pappa och farbror Daniel.. 


 

Therese, fredrik, Benny, Therese, en bit av Billy, Annica o Linus.. (mamma hade fullt upp ed att mata mig så vi hann inte ta så många bilder... vi hoppas som sagt på att Robert tog rätt många bilder (robert.. återigen.. SKICKA BILDER hihi)


 

Mm chips.. då ska vi se.. oj.. lite pillingt att få tag i chipsen... men... *äter*


 

... åhh så goda dom är *nomnomnom*


 

Mamma och knubbis innan vi ska gå in i kyrkan..


  

En liten lyckatill puss..


 

mamma, Sebbe, pappa och Alex.. 


 

Hela gänget samlat. Gudmor Annica och Therese, mamma, pappa, Alex och gudfar Robert..


 

Sebbe ville verkligen inte vara med på dopet, han ville hellre sitta i kyrkbänken med Moa o Hugo och busa..


 

Här är psalmerna som vi sjöng; tryggare kan ingen vara, fader vår och du vet väl om att du är värdefull.. kommer mer om det i ett till inlägg..


Måste rusa! pusspusspuss

Av Sebastian Alexander - 3 oktober 2011 07:16


Vilken underbar dag det blev i lördags. Så många som kom och så mycket glädje och skratt, känns så kul att alla ni ville komma o fira med oss! Vi ska strax iväg till dagis och det ska ätas frukost och klä på oss två innan så det blir ett snabbt inläg nu bara, jag tänkte börja i slutet kan man säga, med presenterna. Alexander fick så fina saker så vi tog kort på allt så ni också får se, varsågoda: 


 

Alla presenterna. Alla vi barn o kusiner sotd vid bordet och tittade storögdt på när mamma o pappa öppnade paket. Jag fick öppna några paket, yeaaah! 


 

Av kykran fick vi det tradiotinella ljuset och ljushållaren. prästen, Pernilla, hade skrivit ett personligt brev. 


 

Kanske inte syns så bra men det var fint skrivet. Vad som var lite roligt var att mamma säger ofta till pappa "duuu o jag steeeefan" o då säger pappa "jaa du o jag majaaa" och tänk vad förvånade mamma o pappa blev när prästen hade tagit upp det citatet som egentligen kommer ifrån emil (i lönneberga). Vi har inte nämt nått sånt till prästen så det var jättekul att hon också refererade till det citatet.. 


 

Av Rosita, Leffe och Sonny fick vi ett fotoalbum "mitt första år".. 


 

De första sidorna i albumet kan/ska man sätta in både fot och hand avtryck..


 

Skriva in lite info när Alex lärde sig massa grejjer. Jättefint album var det! TACK SNÄLLA NI! 


 

Av Sandra och Tobbe fick vi en jättegullig fotoram. Där påde små bubblorna till vänster ska man skriva in vikt o längd på lillknubbisen när han föddes. TACK fina Sandra o Tobbe!! 


 

Av stormormor Lizzie (mammas mormor) fick vi en gullig Nalle Puh mugg! Jag älskar ju Nallepuh så jag kanske snor den här muggen av Alex hihihi Vad fin den är stormormor Lizze, TACK! 


 

Av Annica o Linus fick vi en miranda baby tavla, ubersöt!! TACKTACK sötisar! 


 

Av mormor, morfar, Robert och Kickan fick vi en doptavla! Kanonbra o fin! Annica (o mormor?) hade fixat kortet, vad roligt med ett hemmagjort kort och sååå snyggt det var! TACK alla ni fina! 


 

"Som en ängel har du landat, här i våra hem, välkommen till jorden min vän. Välkommen hem" Stod det på första sidan av kortet.. 


 

"Tillingekyrka 1/10 2011" "vi älskar dig + alla namn" (buffy är mormor o morfars katt..) Vad gulligt av er att göra ett sånt här kort, det var riktigt riktigt fint gjort! (du kan ju annica! hihi)


 

Moster tiss, Fredrik, Moa och Hugo hade köpt ett par silverskor. De var såååååå jäkla söta! Med blått band som knytsnöre! TACK o åter TACK, skorna är skitsöta! 


 

"min första lock" 



 

"min första tand"


 

Av farmor och Peter fick Alex en guldfågel, ett hänge till ett halsband. Vi är flera som har ett sånt, det är farmor, farfar, peter, daniel, nora, linus, jag, pappa och nu alex - alla killar (plus nora o farmor dårå) i familjen svensson. Den är jättefin, TACK snälla Peter o farmor!! 



 

Av storfarmor Maud (mammas farmor) så fick vi pengar. Mamma o pappa hade redan stoppat på sig pengarna när jag skulle ta kort så det blir bara kort på själva grattiskortet.. men pengarna fanns där tidigare :) Synd att du inte kunda komma storfarmor, men jättesnällt av dig att skicka pengar, vi ska försöka hitta nått fint o kul till Alex. TACK snälla storfarmor!! 


 

Farbror Daniel, Maria och kusinerna Nora och Linus hade köpt två hängsmycken (de kunde inte komma p mitt dop förrförra året så jag fick min present nu) Det är id brickor där våra namn och personnummer är inristade. Det är sååå gulliga, små o söta! Vilken kul present, TACKTACK!! 


 

Billy, Gittan, Benny, Therese och Ronny fick vi ett bankkonto med pengar insatta på.. det är skitbra, jag har också ett sånt som jag fick av dom på mitt dop. Hoppas mamma o pappa stachar in massa pengar på våra konton så vi kan köpa massa godis o filmer när vi blir större hehehe Kanonbra, vad snällt av er, en mycket bra present som kommer komma till nytta! TACK! 


 

Av ovan gäng fick vi också blommor, liljor. Mamma ÄLSKAR ju liljor så hon "snodde" blommen ifrån Alex.. den var ju inet så liten heller, ni ser att vi jämför med en pepsiflaska 1.5liter bredvid.. imponerande, fin och luktar så jäkla gott!! TACK! 


 

Farfar gav oss blöjpengar :) De kommer komma mycket väl till användning, vad du är snäll farfar!


 

.. och så fick han också en sparbössa av farfar, supergullig ko :) TACK farfar du är bra på presenter du! :)


Mamma, pappa och Alex tackar alla sååå mycket för alla presenter! Alla presenter hade en fin tanke bakom sig och passar Alexander perfekt på olika sätt. Återigen, TACKTACK för all kärlek och presenter! 


Nu ska vi till dagis, skriver mer sen o visar lite bilder :) 


pusspusspusspususspusspuspsuss o gomorgon på er! 

Ovido - Quiz & Flashcards