Alla inlägg under februari 2012

Av Sebastian Alexander - 10 februari 2012 20:02

 

*nom nom*


 

Vad? man får faktiskt göra det..


 

..suga på tummen alltså!


 

*nom nom* gott o mysigt!


Jaa suger på tummen är nått som Alex börjat me.. vi såg det för första gången för nån dag sen. . precis innan han somnar så kan han skrika, men så tar han tummen i munnen, tuttar o somnar på två sekunder.. gullungen! :) han är sjuk också, hosta o feber.. hostar så mycket hela tiden och vill inte äta nått.. lite yoghurt o frukt går ner bara.. tycker så synd om min lilla plutt :( Jag är mycket bättre nu, ja helt frisk skulle jag vilja säga.. skönt! Idag var vi till BVC, 10månaders kontroll för alex och 2½års kontroll för mig. Vi vägde och mätte oss och prata lite allmänt om allt och eftersom jag är proffs på att v äga mig, efter 2½års tid o tusen gånger på bvc typ så klarade jag det galant. Jag följde med bvctanten själv så fick ajg väga o mäta mig ute i väntrummet, inte inne på maries rum för de finns bara vågar för småbarn, typ sånna som alex :) men iaf.. det såg bra ut, vi följer våra kurvor bägge två.. sweeet!


Mamma har rensat sin mobil lite och hittat några bilder. Förra helgen var mamma och jag o tränade, vi var på familjegympa.. det var så där kul.. inte speciellt... hittade lite ifrån när rallyt var här i stan osv.. varsuguuuu att titta:


 

Lillängeln fick prova en keps, så jävla schhnygg! Ska köpa den till sommaren hihi


 

Pappa skulle visa mig hur man körde rallybil...


 

... men för att vi skulle komma nån vart på spelet så fick jag ta över både ratten..


 

.. och växellådan.. då gick det undan!


 

Jag hjälpte till lite när kusinerna skulle flytta :( *saknar dom*


 

Jag och alex i ett av våra kvällsbad..


 

kolla vad jag fick i ett tom o jerrypaket! En plastfigur!! *alex vill så gärna ha den men det får han inte*


 

*ales puttar på sebbe* men du.. grabben.. kan jag få den där plastfiguren.. schyrra då..


 

*sebbe tar tag i alex öron* NEJ du får den inte.. sluta bråka nu!


  

  

*gaah* *alex blir sur o lutar sig tillbaka*... grr.. du ska få igen sebbe.. jag ska tänka ut en plan.. men passa dig... *alex är alldeles svettif efter bråket..*


 

Jahapp.. jag är taggad.. ska vi köra igång då morsan!?


 

Först.. upp och hoppa *Studsar*


  

.. o sen kör vi lite hinderbana.. går ju skitbra det här.. enkelt!


 

lyfta skrot? Jaaa klart jag orkar!


 

*lyfter en 1.25kg klump* ja.. så där.. det var väl inget mamma.. *uttråkad*


.. jag kan tillochmed lyfta skrot och hoppas över stora tunga tunga vikter! :P 


Ikväll så har mamma målat om tre saker.. herregud, man får passa sig om man kommer på besök hos oss.. annars lär man bli vitmålad/sprayad.. hihi just nu håller hon på att måla om stolar o lampor.. glömt tagit före bilder.. men ni får efter bilder så fort det torkat.


Nu sover vi barn, blev sent idag men vi höll på att bygga kojja o busa så mycket så hann inte lägga oss i tid.. men det är ju fredag så då får man faktiskt vara uppe länge! Höres imöra dårååååå!   

Av Sebastian Alexander - 9 februari 2012 08:27

 

*alex stirrar lite argt* Lämna min ifred, Moa och Sebbe.. jag vill sitta här, hos min kompis Linus!


 

Nääje.. släpp mig Moa.. jag vill inte leka.. jag vill till min kompis *försöker slita mig*


 

*full koncentration på att ta mig till Linus* Kämpa.. kämpa.. bort från småmonstrerna :)


 

Så! Håll i mig nu Linus så de inte tar mig igen! *håller i linus händer*


hehe nu kan ni inte ta mig! *blänger på de större barnen*  


 

*suck* blir så less på dom, aldrig får man bara sitta och få en lugn stund..


 

*linus tröstar* Så jaa Äv.. nu ska vi inte busa med dom nått mer..


 

.. utan nu ska vi busa! *kittla kittla*


 

Ahh... hos dig är det lugnt och skönt.. här trivs jag!


 

Oki, bara för att det är du kanka så kan du få låna mig en sekund.. vad vill du då?


 

hihihi ville du sätta på mig luvan.. hihi jaa.. det var ganska kul faktiskt *hihi* men så.. nu är det klart lånat av mig *försöker dra av mig luvan* Nu ska jag till Linus igen.. adjöö!

Av Sebastian Alexander - 8 februari 2012 08:06


Gomorgon!


Precis efter att mamma skickat iväg inlägget igår, där hon precis skrev att det var tillbaka till magsjukan.. så la jag en stor härlig överraskning åt mamma på golvet.. bara fram och torka och städa *puhh* Detta är fjärde dagen jag är löös i magen.. hoppas det ger med sig snart. Det är inget fel på mig liksom, jag är jättpigg, äter och dricker som vanligt.. vi ska upp till BVC på fredag, både jag och Alex har tid då så kan prata med BVCtanten, Marie då o se vad hon säger. jobbigt och tråkigt är det iaf.


Igår kväll var vi ut och skulle leka lite på lekplatsen, vi gungade och försökte gräva i sandlådan, men den hade u frusit och alla hinkar o spadar som liggr ute i sandlådan hade frysit fast.. va skittråkigt.. men gunga älskar ag så där satt jag ganska länge.. ändå till lampan släkts o det var kolsvart. ag sa till mamma att batterina i lampan var slut (hihi det var en stor lyktstolpe som slutade fungera..) jag sa att vi skulle in o hämta skruvmesjel och byta batteri men mamma sa att det inte gick.. så vi gick in och bakade istället och tog oss ett bad.


Är hemma ifrån dagis idag också, mamma had tänkt gå och träna men barnvakten blev sjuk (krya på dig bobo!) och det var ändå lite bra för det är lite kallt ute för att ut o gå en timme nu på morgonen *Brr*


Det här är nästan en vecka i efterskott men.. GRATTIS MORBROR BOBO PÅ FÖDELSEDAGEN!!  Vi var hem till bobo och Kickan i lördags för födelsedagsfika.. så gött! Moa och Hugo var där också så gissa om jag var nöjd, nöjd, NÖÖJD!  Alex hängde mest med sin kompis Linus, mamma o pappa åt och tittade på filmer sen de var små.. alltså sen mamma o moster var små.. bobo, om du läser det här, kan man sätta in en liten snutt här på sidan? Kan du skicka en snutt till mig så försöker jag lägga in det här på bloggen?


 

Oj vad trött o sjuk jag var när mamma tog bilden... jag försökte fräscha till mig lite med smink... njaa.. vet inte om det funkar direkt..


 

Vi köpte lite godis till bobo i födelsedagspresent..


På lördagskvällen var vi hem till moster, fredrik o kusineerna för att titta på melodifestivalen. Pappa ville inte me så han stannade hemma och spelade spel o drack öl. När vi kom hem hade pappa gått och lagt sig. Både ag o Alex somnad i bilen och mamma orkade inte bära bägge oss plus väskor o påsar ifrån bilen så hon fick lov att väcka mig så fick jag gå in, medan mamma bar Alex o väskorna. När vi kom in o tagit av oss ytterkläderna så la mamma oss i sängen och vi somnade på en gång, med byxor och tröjor på :)


 

Jag hade på mig hatt, måste ju piffa upp sig lite när det är melodifestival..


Moa busade/gosade...


   

.. och lekte med Alex och mig (ag fastnade dock inte på bild, börjar bli less på att mamma alltid tar kort så jag gömmer mig el springer därifrån när mamma kommer med kameran..


 

Hugo satt och spelade..


   

Hela gänget samlat. Moster tiss hade bakat kärleksmums och bjöd på chips, ostbågar, pinnar o massa dricka!


 

Moa hade en liten myshörna med kuddar och täcken..


 

Alex hade en helkväll! Han åt..


 

.. och drack..


 

.. och försökte läsa lite böcker men tror han åt o drack för mycket.. han var lite vinglig.. fan ser ju int OK ut på ögonen alltså..


 

.. för att fördriva tiden när alla dåliga låtar spelades så busade jag med Alex.. han trodde de var mamma som höll på men det var det ju inte hehhe


 

hiihihi, aaag har inte gort nått *spelar oskyldig*....


Igår testade vi en ny philidelphia ost (för oss var den  ny tror inte det var en nyhet i affären..) Vi stekte fläskfile, blandade ner osten och lite grädde, lät allt koka ihop. Såå gott! ag åt massor av osten innan vi kokade den, rekommenderas! :)


 

Nu, dags för blöjbyte.. igen..  på bägge oss två...   

Av Sebastian Alexander - 7 februari 2012 19:08

 


Här är det fullt upp, två magsjuka barn som tar upp all tid.. hinner inte skriva här inne så mycket.. försöker verkligen få tid till det, el blogga ifrån mobilen men vet int hur man gör.. Robert/Annica vet ni? :) Hjälp mamma isåfall!!


Hittade en gammal bild, exact ett år sen bildes tog på lillbebbe.. sötnos!


Happ, återgå till blöbyte o magsuka nu.. börjar bli bättre så ska försöka hinna skriva imorgon. Hoppas ni orkar hänga med o läsa fast det inte uppdateras så ofta!! All kärlek!


  

Av Sebastian Alexander - 3 februari 2012 19:45



 

Hey! Hörru.. jag är ganska så trött så här en fredag kväll.. ser knappt nått men tänkte visa er något.. en cool grej..


 

Nämligen alla mina 4 tänder! *tadaaa*


 

NÄHÄ, var det inget kul?! Nä men kom på nått själv då!


hihi jag bara skojjar! Inte skulle jag bli arg inte! Men ni vill se nått annat.. oki.. jag har en till grej jag brukar göra när jag ska äta..


 

hihihi det är en skitbra grej.. vågar jag visa.. *funderar* OK, vi kör! :)


 

Man tar ett lock till tex en barnmatburk..


 

.. pular in det i käften... släpper en hand...


 

.. o sen släpper man den andra o har locket kvar i käften.. TADAAA! Det här kallar jag fredagsunderhållning på HÖÖÖG nivå.. eller inte.. :)


Sen vill vi skicka en hälsning till morbror JÅBÄÄTT som fyller 24år idag! HURRA!! (jag ringde robert idag o sa "datti bobo" hihi) Imorgon ska vi hem till Robert o Kickan och äta tårta *nomnom*


 

Grattis Robert!!


Nu ska vi ha lite fredagsmys, jag o pappa har precis kommit hem från affären, så nu ska vi äta lite gott o mysa. Höres då..   

Av Sebastian Alexander - 2 februari 2012 15:09


Hallå i kylan!


Nu har jag kommit hem ifrån dagis och nu har vi helg! Så skönt att inte gå på dagis på fredagar.. man får lång helg jämt! NAAJS!


Åhh vi är så dåliga på att skriva dels för att vi inte har så mycket tid och för att dna här sidan är lite seeg så vi har slipat på en ny blogg som vi förmodligen ska ska börja på istället.. det är bara de sista små justeringarna kvar sen så ska ag skicka ut länken så ni kan följa bloggen därifrån istället.


Ja som ni märker så fungerar inte "e" o "j" så bra.. man måste banka på dom för att d ska fungera o det är inget man orkar hela tiden.. jag råkade ju förstöra pappas tagentbord o vi har inte köpt nytt än så ni får stå ut o gissa vad de ska stå på vissa ställen.. det är ju bra för våra äldre läsare :) Lite hjärngympa hihi


Vi sitter här och väntar på att pappa ska sluta, ag o mamma ska åka till affären o köpa lite oboy o mjölk. Det är det enda ag dricka på morrnarna och den har varit slut i en vecka så NU måste jag få ny oboy! Pappa har varit sjuk i veckan, varm o febrig o hängig. Han var hemma mån-ons o kurera lite. Går ju så där två små barn men lite fick han sova o bättre på sig. Idag hade han ättemycket att göra så han kommer hem lite senare än vanligt idag.. saknar pappa!


 

Alexhärtat vill visa er något..


 

.. nämligen hans fyra tänder! (plus att det ser ut som en till är på G) Nu kommer tändrna i en rasande fart!


Vi har fuskat.. vi har redan ätit semlor! Jag och mamma gord egna... två gånger har vi redan fuskat :) Vi skulle göra dom lite fina o annorlunda så vi färga grädden. Första gången blev det så svag färg så det syndes inte.. nästa gång såtog vi i lite väl mycket o det blev verkligen knall rosa o knall blå! Vi bjöd moster o fredrik på en rosa o blå semla, resten behöll jag o mamma hemma medan pappa o farfar var på rally. Här är en bild på de "dåliga" semlorna.. de med mer färg käkade vi upp på en gång så ingen ibld :)


 

Semmmmlor!


 

Eftersom varken mamma el pappa gillar grädde så skrapade de bort allt ifrån semlan.. de skulle ha grädde på för annars är de u ingen semla.. men de ska fan inte äta den.. knas! Så.. nån annan liten busis hittade grädden...


 

Åhhhh vad gott! Åhh det här får aldrig ta slut.. måste få med mig det på nått sätt.. som en matsäck.. ahh.. smart.. ag lägger lite här i ena kinden... *petar in grädde i kinden*


 

.. o så in här.. i andra kinden *petar, petar* Ahhh så nu har ag munnen o kindrna fulla med härlig grädde! *NÖJD ALEX*


 

Efter semlorna så skulle jag göra lite mat till mamma.. min egna spis fungerar u inte.. så jag lånade mammas o pappas spis ett tag (spisen är inte på, barnlåset är ikopplat o inget är i kastrullerna)


 

Så där ja.. då börar det bli klart...


 

Varsååguu o sitt ner mamma, maten är klar!! *gentleman*


Happ nu kom farsan baloooo, dags o dra o köpa oboy. Hörs sen tycker jag att iv gör!   

Ovido - Quiz & Flashcards