Direktlänk till inlägg 30 maj 2011

Karnival, bilar o sängen

Av Sebastian Alexander - 30 maj 2011 09:49

Jösses, vi har ju inte skrivit på hela helgen. Det är för vi alltid har fullt upp med saker att göra, plus att jag är hemma :) Annars brukar mamma hjälpa mig att skriva på morrnarna när hon lämnat mig på dagis o Alexander sover, men under helgerna går det inte lika bra.. så vi får köra en uppdatering här istället. Vi börjar med söndag för den kommer vi bäst ihåg.


Söndag:

Mors dag - pappa o jag hade köpt oss ett litet paket och kort till mamma. Hon fick det när hon vaknade och blev såå glad! Pappa hade nämligen sagt att han inte köpt nått för att mamma inte är hans mamma, men hon sa att pappa måste ju köpa present från mig o Alex, men han sa nej. Men det var bara för att retas, mamma fick chokladkaka och ett gulligt kort.


 

Pappa har använt.. vad heter sån där svart tjep? Svart tejp kanske bara? Hela rullen tog slut, men pappa hade kul :) Mamma fick klippa upp allt för att komma in till chokladkakan :)


Vi bjöd också på frukost med alla tillbehör man kan tänka sig. Själv åt jag yoghurt, hård macka med hummerost, mjuk macka med skinka, äppeljos, cola o mjölk. MUMS! Vi har gjort nybakade bröd till mamma (med lite hjälp av coops färdigfrysta bullar hoho)

 

Nybakade bröd, smält smör o nästan smält ost.. åhhhh så gott!


På dan kom mormor/morfar, Robert, moster/Fredrik, Moa/Hugo förbi på tårta. Vi bakade en jättegod sommartårta. Chokladcrisp o vanlijkräms fyllning, grädde o JÄTTEMÅNGA jordgubbar o maränger. Ojoj så gott det var!


 

Glömde ta bild på tårtan, så ni får se våra jordgubbar istället, suddig bild men goda gubbar!


 

Mamma köpte egna blommor, hon visste att pappa inte skulle köpa några hahaha


Vi avslutade kvällen med att tvätta o bada, nu luktar man som en nyponros, äckligt höhö


Lördag:

På lördagsmorgonen sov vi ut ändå till kl 8.20 Det var för att jag var vaken ändå till 22 på fredagskvällen så jag var lite trött. Vi åt, klädde på oss o gick iväg till stan, det var kulturernas karnival där. Mamma skulle ju se "sina" sambatjejjer o slagmän. Shit, vad det är coolt när de slår på sina trummor, blåser i visselpipan o dansar. Ser jättecoolt ut! Det var massa olika grupper me, jag var inte såå intresserad, men följde med för att vara snäll.. o .. jag är ju faktiskt för liten än för att vara ensam hemma.. o mamma sa att vi skulle få glass.. jag hakade lätt på då. Ganska mycket folk ute, så jag fick sitta på pappas axlar o lilla gullis Alexander låg i vagnen o. .ingen kommentarer.. ni vet vad han gjorde.


 

Mormor/Morfar, pappa, Linus/Annicha, jag o Alex i vagnen.


 

Nu ser jag karnivaltåget, tack snälla pappa att jag får sitta på dina axlar!


 

Oj, akta hörapparaten gamla pappa, den var på väg ut.. jag håller i här, du kan slappna av!


 

Alex sov. Vi har tappat bort hans mössa så han får använda den vi fick i liberoväskan som present.


Efter tåget gick vi upp på stan allihopa o köpte korv o sen vidare till vaksalatorg o kollade på forumla bilar, stora monster! man fick provsitta o jag provsatt, många gånger.. väldigt många gånger.. ja... alla gånger man får provsitta så gjorde jag det :)


 

Jag o mormor provsitter.. mormor ska vi ta den på en sväng?


 

Så, jag står i ditt knä så jag ser.. jag sköter ratten o styrningen, du gasar o inte bromsar :) Gsa då mormor.... gasa.. men.. de går ju inte... bilen står ju bara stilla.. gasar du mormor?!


 

Mhmm..... vi har ett problem ser jag..... *suck*


 

Nä mormor.. de är inget fel på ratten o min styrning... vore ju kul om vi ens nådde fram till pedalerna... ditt fel alltså :P


 

Linus, vill du åka med mig då? Jag sköter som sagt styrningen o alla knappar...


 

Här Linus, sitt bredvid mig så sköter jag allt förresten, du kan bara åka me.. kom då... men jag KAN köra Linus.. promise!


 

Jahaja... där pyste han iväg.. jag kan ju faktiskt köra så man måste ju inte vara rädd för att åka me mig.... nån annan som vill??


 

PAPPA! Du vill väl åka med mig en sväng..? Då startar vi.. *trycker på massa knappar*


 

Nehe, han drog också..


 

Då får jag väl fixa allt själv o köra en sväng alldeles ensam..


 

Då backar vi.. se upp där bak.. Sebbe är ute o kör bilen själv! *brumbrum*


 

*puhh* svettigt värre det var att köra.. bilen är ju ganska stor o krånlig när man är liten o kör själv..


       

Måste sitta o vila lite.. shit.. de var coolt att köra sån här bil :)


 

Mormor o jag gick o hämtade en hjärtballong, det är nog för att mormor är lite kär i mig, blev nog imponerad när jag körde den stora bilen själv! :)


 

Jag fick godis av grabbarna med bilarna. Jag hittade ett perfekt hörn där jag satt o åt..


 

Mormor blev sur att hon inte fick godis............ hohohoho


På hemvägen stanande vi o åt lite mat på en uteservering, det var mysigt ändå tills alla jä**a fåglar kom o tiggde mat av oss. Mammas största rädsla i livet förutom hissar o flygplan är fåglar, hon dör nästan när hon ser en, så när vi satt där fint o åt så började hon skrika på stefan o sa att hon drar, hon tog sin hamburgare o mig under armen o drog. Kvar var pappa med resten av maten, vagnen o Alex.. de kom lunkandes efter oss sen.. ja.. mamma är knasig hon. jag byggde på min spadsamling. Nu fick jag en megastor spade, en sån jag brukar ha på dagis, nu kan jag bygga stora torn!


 

När vi var ut på lekplatsen o testade denna så var det mamma o pappa som lekte mest o byggde massa torn. Sen hittade pappa en.. sil/vaskgrej så han satt o vaskade guld sa han.. jag såg att det var stenar, jag går inte på vad som helst!


 

Mamma köpte några fina papper, hon ska göra en tavla, ni ska få se sen.


 

Alexander fick en sommardräkt, den är finare i verkligeheten.. mamma tänkte köpa en till mig också men stoppade sig i sista stund, vi kanske inte alltid ska ha likadanna kläder på oss...


I fredagskväll hämtade vi upp spjällsängen till lillkorven så den ligger han o sover i nu, det går överförväntan bra. han ser så söt ut i min gamla säng.


 

mamma o pappas säng, min säng bredvid mamma o alex säng bredvid min fotända.. alla intrycka i sovrummet, MYSIGT VÄRRE hehehe


 

Älskade fina gullisen sover  


 

Puss på dig min fina lillebror!


   

hahaha såg du mamma, jag höll på att äta upp honom istället för att pussa´n.. för att han är så söt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sebastian Alexander - 1 oktober 2013 10:52

      För att hinna med alla bilder vi laddat upp och alla 100 som väntar på att få laddas upp så kör vi en snabbtitt av vad som hände i sommras under juli månad.      Vi gungade..        Alex meckade med gungkatten..      ...

Av Sebastian Alexander - 17 september 2013 11:16

  Igår, när vi kommit hem ifrån dagis så var vi inne en stund och lekte lite med Philip. Han är lite förkyld, snorig och kladdig i ögonen. Jag och Philip satt o snackade, han visade mig sitt gym, hur han hänger där i gymmet och vilka vikter och skr...

Av Sebastian Alexander - 17 september 2013 11:06

  Vi gick ner på stan i lördags när det var kulturnatten, där träffade vi mormor o morfar, Robert o Kickan, vi skulle egentligen inte se nått utan bara gå omkring. Dock fastnade vi hos mammas favoriter, sambatjejjerna :) ja alltså inte själva tjejj...

Av Sebastian Alexander - 14 september 2013 08:06

Såå, ett inlägg om Sebbe, ett om Alex och nu ett om Philip. Här är hans lilla fotosession :)                               ...

Av Sebastian Alexander - 14 september 2013 08:02

  Woot?! Fjärde inlägget på typ 5 minuter, vad äre som händer? :) Vi hade ju en fotosession på Alex för nått inlägg sen, nu blire ett på Sebbe :)                      Aaa vi vet att de blir mycket bilder o lite tex just nu men vi ha...

Ovido - Quiz & Flashcards