Direktlänk till inlägg 30 september 2011

Mössa?!

Av Sebastian Alexander - 30 september 2011 21:03

Idag var min lediga dag, jag hade tänkt slappa lite, softa runt o blöja o kolla på nicke nyfiken.. det sket sig.. ganska totalt jättemycket. Vi skulle nämligen åka ut till Tillinge kyrka för att förbereda för imorgon. Mamma, jag, Alex o Annicha åkte iväg. Vi åkte lite efter 9 och kom hem till 17.. LÅÅNG dag men mamma o Annicha var ändå imponerade av hur bra jag o Alex skötte oss.. *stolt* Nästan allt blev klart, vi måste göra en tårta till och ställa iordning ett bord sen är det klart. Vi åker ut tidigt imorgon så vi hinner fixa det, mata Alex i lugn o ro, sen in o titta på kyrkan ordentligt (mamma o pappa känner att de inte riktigt hann me att se den under mitt dop så de ska titta lite extra nu) Vi tog massa bilder också men vore väl lite trist att visa, ni får se imorgon istället (ni som kommer på dopet, restan får se bilder imorgon kväll). Temat är blått o vitt o jag tror att det märks.. :)


 

Mamma, kolla vad häftig grej det är här ute!


 

Ser ni? En traktor! Liknar min kompis Leffes traktor.. de har rensat bort typ ALLA buskar runt lekplatsen..


 

Medan jag spanar på traktorn så hör jag hur Alex ligger på golvet o är lite smålack.. jag dyker ner på golvet o frågar vad det är..


 

Hans leksakshus hade gått sönder. Jag gick in i förrådet, tog pappas skruvmejsel o började skruva o mecka.. (detta är helt sant!)


 

jag fick skruva o mecka ganska mycket, men till slut fungerade lyften igen till hö´t (det är ett bondgårdshus.. vad heter det..... LADA och så är det som en hissgrej som man ska böra upp hö me.. mycket rolig grej!)


Nu på kvällen kollade vi igenom lite gamla kläder som jag vuxit ur och kläder som Alex ska ärva o vissa av hans kläder som han vuxit ur. När vi var färdiga hade Alex typ bara tre tröjor kvar av alla hans kläder som han kunde ha nu.. verkade konstigt tyckte mamma för jag hade ganska mycket kläder när jag var liten.. "jag får  väl shoppa nya" - tänkte mamma o blev glad, men så var hon ner i förrådet och hittade två smockfulla kartonger med mina gamla kläder som Alex kan ha nu, det var väl tur, då slapp hon shoppa haha vid varje klädesplagg hon tog upp sa hon "åhhh kommer du ihåg den här, den hade du då o då.. o den här.. oooo åhhhh" - VARJE klädesplagg hade en historia.. lite trött att lyssna på alla wow och åhh som mamma sa hela tiden..


 

Nää mamma.. jag behöver ingen vintermössa...


 

.. iaf inte den här.. jag kommer ihåg när Sebbe hade den.. han var inte heller nöjd..


 

.. vi droppar den här va? .. Nästa mössa!


 

Åhh den här var väl fin? Mm.. den här får jag en bra känsla av..


 

Sweeeeeet..  yeeaahh den här kan jag tänka mig.. Japp mamma det är avgjort. Oj jaha... har du en mössa till? Oki får testa..


 

Oj den var lite stor va mamma?


 

Shit, den är så stor så halva mössan hänger i bak o drar ner mitt huvud.. orkar inte hålla upp huvvet.. hjälp..


 

Öhh?!


 

Öööh?!?!.. Mamma? vad... är .. det här för...... grej? Mössa? *fattar noll*


 

Nää ta av denna! Det blir den randiga Nalle Puh mössan.. tack för det!


Moa och Hugo kom förbi och lekte lite idag också, men de var så trötta att de somnade ganska tidigt så jag har suttit och läst en bok med mamma och kollat när pappa spelat dataspel.. nu ska jag äta en macka sen sova..


  

Vem är du? Är du Sebbe? Nää vem är du, är du Hugo? Nä jag är sebbe eller är jag hugo.. jag vet inte :)


 

Kusinerna hade likadana tröjor på sig idag.. sötnosarna!


 

Lite god mat som vi rekommenderar.. gör en vit sås (bachamel med smör, mjöl o mjölk)..


  

Stek lök, paprika och champinjoner. Häll på lite grädde och låt koka ihop till lite tjockare smet..


 

Blanda ihop tillsammans med vita såsen så det blir en tjock härlig krämig sås. Koka pasta och servera..


 

Mamma gillar itne kött så hon äter med salami och pappa äter med fläskfilé. En sista liten touch.. massor av riven permasanost! MUMMA!


 

En liten efterrätt, krossad ballerina (en vanlig o en kladdkakeballerina) plus nutella.. blanda ihop till en smet, forma till bollar. Tryck i en pinne, ställ kallt en stund innan ni doppar i vit choklad.


 

Taddaa! Massor av Cake pops (som efterrätten heter)


 

Mamma pysslade lite igår.. gissa vad hon ska göra här... svart tavla med en stor guldglittrig bokstav...?


Nu, sova.. hörs imorgon! PUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSS

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sebastian Alexander - 1 oktober 2013 10:52

      För att hinna med alla bilder vi laddat upp och alla 100 som väntar på att få laddas upp så kör vi en snabbtitt av vad som hände i sommras under juli månad.      Vi gungade..        Alex meckade med gungkatten..      ...

Av Sebastian Alexander - 17 september 2013 11:16

  Igår, när vi kommit hem ifrån dagis så var vi inne en stund och lekte lite med Philip. Han är lite förkyld, snorig och kladdig i ögonen. Jag och Philip satt o snackade, han visade mig sitt gym, hur han hänger där i gymmet och vilka vikter och skr...

Av Sebastian Alexander - 17 september 2013 11:06

  Vi gick ner på stan i lördags när det var kulturnatten, där träffade vi mormor o morfar, Robert o Kickan, vi skulle egentligen inte se nått utan bara gå omkring. Dock fastnade vi hos mammas favoriter, sambatjejjerna :) ja alltså inte själva tjejj...

Av Sebastian Alexander - 14 september 2013 08:06

Såå, ett inlägg om Sebbe, ett om Alex och nu ett om Philip. Här är hans lilla fotosession :)                               ...

Av Sebastian Alexander - 14 september 2013 08:02

  Woot?! Fjärde inlägget på typ 5 minuter, vad äre som händer? :) Vi hade ju en fotosession på Alex för nått inlägg sen, nu blire ett på Sebbe :)                      Aaa vi vet att de blir mycket bilder o lite tex just nu men vi ha...

Ovido - Quiz & Flashcards