Alla inlägg under september 2011

Av Sebastian Alexander - 21 september 2011 12:32

 


Igår var jag och pappa ut till rörken en sväng, de har en bana för radiostyrda bilar där. Pappa frågade om jag ville följe me, gissa om jag blev glad! JAA skrek o jag o hejdå mama fast jag inte ens fått på mig kläder/skor.. jag var skittaggad på att åka ut dit. Jag tog med en hink o spade för att sysselsätta mig när pappa stod o körde bil.. nu tror ni säkert att det kommer nått i stil med.. MEN... el.. shi blåsning.. men nää det gick bra alltså, det flöt på bra. Pappa körde, jag tittade o längtade efter mamma så efter ca 2 timmar så drog vi oss hem igen. När vi kom hem var dock mamma o Alex försvunna! Ingen telefon hade tanten med sig heller, hon är så gamal att hon brukar glömma den ibland. Dock, inte så långt efter att vi kommit hem så kom mamma o Alex gående, lyckliga.. de hade varit på MIXMIX o shoppat lite, fortfarande 30%.. kunde inte ta miste på mammas lycka o Alex olycka...


 

Sebastian... snälla.. rädda mig ifrån mamma... jag har fått åkt i två affärer..  snälla.. detta är ett rop på hjälp!


 

Jag pallar fan inte mer! Inga mer affärer, åk aldrig ifrån mig igen Sebbe!!!  


Mamma hade köpt lite lulllull o blingbling, alltså skitsaker bara :) Väl hemma så tog vi tag i lite saker som vi sagt att vi ska göra men vi gört aldrig, vi tog bort balkonglådorna, rensade ut för små kläder som jag haft o rensade ut sebbes kläder o gav till mig. Det var väl en härlig dag. Det var lite kallt när vi skulle ta bort balkonglådorna o mamma hittade inte Alex mössa så snäll som jag är erbjöd jag honom min gamla viner mössa.. varsåågoo!


 

Kanon storebrorsana tt jag får låna dina grejjer, schyssta du! 


Idag gick jag hela vägen till dagis.. vi hade lite bråttom just idag för mamma skulle iväg efter att hon lämnat mig på dagis så några gånger fick hon ropa efter mig, men jag höll tanten i handen när vi gick över vägen o tittade efter bilar innan vi gick över. Jag var mest nöjd över att få hoppa i vattenpölarna :) 


Igår fyllde Alex 5 månader som vi såg i förra inlägget. Hans månadsdag firade han med en låångtuttning :) Han tuttade o tuttade så det stod härliga till, mjölken sprutade till höger o vänster, alex låg i mammas knä o skrattade o lekte o kastade med mjölken.... haha el inte! Men vi firade honom med att han fick lite äpple o banan. Bra dag. 


 

Jihoo vad mjölk jag drack igår, alldeles proppfull.. så lycklig över att det fanns så mycket mjölk :)


 

Lilla knubbis Alexander    


Nu på morgonen har mamma varit på mammagympa o Alex hängde me. Han låg under ett babygym ibland o ibland låg han på mammas gymmatta. Han var tydligen skitsnäll under hela passat, mamma vart mäkta imponerad av honom. De ska nog på mammagympa imorgon igen, eftersom Alex är så snäll tydligen :) O sen gym på eftermiddagen med Robert. De nyöppnar Rusta imorgon också, kanske tar oss en sväng förbi där. På fredag är jag ledig så då drar vi oss till momo kanske, Gottsunda Centrum har nyöppning så klart vi ska dit o kolla läget :) På lördag ska mamma träna på moregonen o runt lunch/em ska vi till pappas farbror Ronnie på lite mat. Det är vad vi har planerat nu, får se hur det går. 


Dagens upplysning:   

Varför är vissa sniglar "bostadslösa" och vissa har en liten etta på ryggen :) ? 

Vissa snigelarter har skal, andra inte. Ett skal är inget man som snigel skaffar sig, anntingen har man ett hus/skal eller inte. Skalet består av kalk och för att få i sig kalk regelbundet så äter de kalk el suger upp det i sin krypsula. 


Jasssssåå... intressant :) 

Av Sebastian Alexander - 20 september 2011 20:01

Idag blir min lillknubbebror 5 månader! Grattis Alexander, tänk att det redan gått fem månader sen du kom till världen. Fem månader där kärleken till dig bara vuxit för varje sekund du funnits till, jag är så lycklig att just DU blev min bror! Du är alltid så glad o sprallig, du sprider värme till alla som du möter. Jag, mamma och pappa älskar dig så enormt mycket, mer än vad du någonsin kommer att förstår, mer än vad du någonsin kan ana, du betyder allt o mer därtill för oss! Älskade Alexander!   


      

Av Sebastian Alexander - 20 september 2011 11:36

 

Lillknubbe sov hela vägen och preciiiis när vi ska öppna hemmadörren så vaknar han :) Gullunge!




Alex tyckte det var roligt att han lyckades pricka in att vakna just när mamma kom hem :) Mamma o Alex la sig i sängen o gosade o åt, ändå fram till nu, 1200 ungefär.. shit vad skönt. Nästan 3 timmar låg de i sängen.. slöfockarna :)


Uppsalahem har varit här o tittat till ventilationen, de skulle ta "under en timme" de tog en halv minut haha Skönt så slipper vi sitta och passa dom, funderade på om vi ska bege oss till IKEA, köpa lite kartonger o böka ner gamla urvuxna bäbykläder som knubbis inte kan ha längre.. el så väntar mamma o Alex på mig så åker vi dit alla tre och jag får korv. Varje gång vi åker förbi IKEA skriker jag att jag vill ha korv o dricka, jag vet exact hur huset ser ut.. mamma har ju varit där ett antal gånger så.. jag vet :)


Igår var mamma o Robert o tränade så jag, pappa o Alex var hemma hos mormor. Vi käkade mat o tittade på film, jag hade med mig in min  - bortspolad - så jag kunde visa momo hur singeln låter (det är en snigel som skriver och är hur söt som helst som jag älskar han låter iiiiiiii hela tiden o det älskar jag att härma) sen åkte vi hem, städade lite o myste innan det var dags att sova o till dagis idag. 


 

I helgen bakade jag och mamma... vi gjorde en....? 


     

Vit choklad o nougat kladdkaka.. o .. JA den var god! Kanske liiiiite väl söt, man kan ha skippat anntingen chokladen el nougaten.. men den slank ner ändå :)


Nu ska ni få gissa lite.. ser ni vem lillskiten på denna bild är? 


 

Pappa!! Med sin morfar när han var liten.. visst är pappa o jag lika? Mamma säger att vi har samma smala, sneda ögon o ögonbryn, vi har samma virvel i fram i luggen på EXAKT samma ställe.. två små pluttisar är/var vi :)


Stackars pappa hade skitmycket på jobbet idag, 160 lapp - dvs 160 paket att lämna ut i både knivsta och bålsta. Desutom är det en EDTdag (dagar då vi(dhl) kör på lite udda ställen, vi kör det oftast på tis, tors) Pappas EDTområde är att han kör utåt skokloster, ekolsund och.. ja.. vad sjutton heter det..... nästan ändå fram till hjälstaviken vid enköping. Så det är ett stort område pappa kör idag plus då att han har över 160 lapp.. kommer bli en lång dag för honom idag. Vi ska hem till momo o mopa idag för mamma ska träna o då är vi där hemma ett tag, sen ska vi ringa o kolla var pappa är o om han är klar så han får skjus hem. 


Joo mamma ville ju visa er ett klipp där jag sjunger "hallå.. lilla eko" så hgär gick det... hah anähää vi hade inte lagt upp klippet.. vi får återkomma dårå.. el vänta... nää de gick inte, vi får återkomma med det klippet.. 


Tills vi hörs igen.. inte så snabbt nu, dagens upplysning är kvar.. lär ni er något av våra braiga upplysningar förresten?? 


Varför är tårarna salta och som de flesta vet så är ju salt uttorkande. Varför torkar inte ögonen ut?

Tårarna precis som alla kroppsvätskor är salta, de innehåller näringsnämnen o olika molekyler som gör att de smakar salt. Tårarna har en skyddande effekt och den effekten är större än den uttorkande effekten. 


Fattar ni? Jag tycker det var ett läjm svar.. vi kör en till bara för det:


Varför fryser inte pälsen på isbjörnarna när de simmat? 

Isbjörnarna är så feta i pälsen att vattnet rinner av när de skakar sig efter badet. Man kan även konstatera att hårstråna på isbjörnen INTE är vita, de är i själva verket genomskinliga rör. 


Jo men då är iaf mitt huvud sprängfyllt med info för idag, vi hörs senare, då med min sångvideo! 


pusspusspuspsuspsuspusspuspsusspuss

Av Sebastian Alexander - 19 september 2011 12:14

 

Pappa o fina Sebastian innan vi ska iväg på kalaset ..


 

Pappa och fina Alexander.. 


 

Äsch skärmp dig nu mamma, nu har fått tillräckligt med kort, farsan har ju nästan somnat o Alex är gring.. jag drar! 


 

*Sebbe säger* Tjejbasciller!!! Akta dig Alex! För sent...... morsan har redan hunnit smitta dig.. *alex blir lite sur o suckar åt alla mammas pussar*
 

 

*Alex säger* Nääähää du morsan.. du har smittat mig så varför skulle jag hjälpa dig o titta in i kameran så du kan ta kort? Nähä.. de blri det inget av.. *muttrar*


 

Lillgullknubbe o gullbebbe (hahaha försök säga det fort) somnade i bilen.. mamma o pappa åkte några extra varv för att vi skulle få sova ut ordentligt, det tackar vi för! 


 

Att vara på kalas var inte riktigt vår grej, vi hade fullt upp med att upptäcka nya lekplatsen. Jag, Moa o Hugo var typ ute hela tiden (förutom när vi var inne höhöhö)  men vi var bara in för att äta lite sen drog vi ut igen.. 


 

Jag försökte dränka morsan under utomhusduschen men den funkade inte! 


 

Alex kunde inte äta smörgåstårta så han käka lite slips istället, jösses den msåte varit god, han hade deni munnen hela dagen. Jag käkade lite smörgåstårta, men desto mer bullar :)


 

*Alex säger* Jäääklar du mamma.. det var drag i den här slipsen *rajjrajjraaaaaj* Åhh vad är det för läcker tjej *pekar åt sidan*


 

Hallå kexet! Ska vi pussas lite? 


 

SHIT! Det är ju ett monster.. nää jag menar moster (hihihi  ) .. du.. moster kexet.. jag måste dra.. kan ju inte sitta o pussas med dig på ett kalas.. tänk om de kommer inte massa brudar o ser att jag o moster gosar.. går icke för sig... hejdå


 

Mamma och hjärtegulle bääbää (som sebastian själv säger att han heter)!   


 

Grattis Leffe och tacktacktack för maten, fikat o sällskapet. Alltid lika trevligt o träffas!! 

 


 

60år.. kan ni förstå att ungdommn här på bilden ovan fyllde 60.. ja alltså.. jag kan tänka mig det.. men kan ni?!  


 

Vi köpte en hel kruka liljor till Leffe, men mamma funderade på att sno tillbaka dom, hon ÄLSKAR liljor..


Hela grabbgänget hemma igen, jag fick sitta i Sebbes knä, så här, hela vägen hem.......... höhöhöhö inte! 


ps.. inga liljor koom till skada.. mamma snodde dom inte hon bara luktade o luktade o luktade o lukta.. o lukt.. o luuuuktadeeeee *Ahhhh*


Dagens upplysning: 

Är det sant att en guldfisk glömmer bort var den är efter ett varv i ett litet akvarium/skål? 

Guldfisken har inte alls speciellt dåligt minne, även om det är lite sämre än andra djurs minne. En guldfisk kan faktiskt minnas det som hänt i TVÅ dagar! Underskatta inte guldfirren!


Alex kan: 

Äta banan

Rulla runt från rygg till mage o mage till rygg

Sitta upp i extremt korta sekunder

Stoppa in hela handen i munnen o tugga

Dregla stora floder

Åla sig fram

Krypa bakåt


Jag kan:

Säga nej, jaa, mamma, pappa, moa, kiko (hugo) momo, papo (morfar) katt, gjis (gris) ko, djikka (dricka) ett tå tee (ett, två tre) maja, bääbää (sebbe) mummel om dee (tycker om dig) maaamaa (moas mamma - moster tiss) mm

Sätta på mig tröjan och skorna själv

Hoppa och hoppa högt

Springa

Hälla upp yoghurt/kräm själv

Sätta igång PS3an, steron och sätta i en film och starta upp den. Allt helt själv! 

Sjunga en sång "hallå lilla eko" (kommer en film på det snart)

När jag säger nej då tar jag upp pekfingret o liksom.. hyttar med det

Öppna bildörren själv (inte populärt hos päronen, innan de upptäckte att man faktiskt kan ha barnlås på bidörren hihi)

Stoppa i en vagnpolett i kundvagnen

Vet vilken av 4 nycklar som är hemmanyckeln


Jaa denna lista kan göras låååång heheh men en video på min sång ska ni få se.. vi ska kirra en, jag brukar få lite scenskräck när jag ska sjunga o ser att mamma filmar, men vi försöker :) 


Nu ska jag strax sluta på dagis så vi hörs sen!

pusspusspuspusspusspusspussusspusspuss   

Av Sebastian Alexander - 18 september 2011 09:33

 

Alexander


 

Sebastian


 

Sebastian


Alexander 


Nu imorse drog jag o farsan iväg på enduro i Enköping. Vi packade väskan med lite smörgåsar, saft o majskrokar. Kaffe till pappa, sen drog vi. Mamma tycker jag såg såååå söt o stor ut när jag gick iväg med min hink (hade ingen ryggsäck hahaha) o vinkade till henne, hon sa flera gånger "kör försiktigt, kör inte snabbt, kör inte om.. kör försiktigt.. kör försiktigt, kör inte om... akta.. kör försiktigt" jo morsan jag tror vi fattar nu, vi gasar på i 130 dit, kör om alla som kör sakta o lever farligt höhöhöhö *gillar att skrämma gamla mamma* Mamma o Alex har en liten dag för de själva och jag o pappa har en killdag, det ska bli jättekul! Jag brukar inte vara ensam med pappa så ofta (för han jobbar o på helger åker han på rally o jag har varit för liten för att följa me..) jag har varit så sprallig idag o velat sitta hos pappa hela morgonen, så glad att jag får åka med o vara med honom!! 


 

Mamma dokumenterade varje steg jag tog o vinkade o tjatade hela morgonen, jag är så glad att vi drar nu o slipper hennes kort o gnat om att köra försiktigt hehehehhe hejdååååå mamma!! *vink vink*


Kalaset igår.. ojoj vad trevligt, alltid lika kul att träffa släkten och äta god smörgåstårta! Yummi! Det kommer lite bilder ifrån det kalas lite senare. Tack snälla "du.vet.vem.du.är" kanske inte ska avslöja för de som inte kom på kalaset.... hihihi nejdå skämtåsido men bilder kommer iaf senare. 


 

Sebastian


       

Alexander


För nån vecka sen hände en liten kul grej. Moster tiss o fredrik låg o kollade på tv uppe hos sig, Moa, Hugo o jag var nere hos oss. Ofta så brukar vi låna leksaker o grejjer av varann, vi liksom bara tar en grej o så går vi upp till kusinerna el ner till oss o så glömmer man grejjer o ja ni hajjar.. vi delar broderligt liksom på alla våra saker. 

Så iaf, låg tiss o fredde o kollade på tv, de hör hur dörren öppnas o Moa säger hej, sen hör de nått skrapljud typ o säger:


Tiss: "du har väl inte lånat upp nått mer ifrån Sebbe nu va?"

"Nääää de har jag inte" svarar Moa

"Men vad har du där då, det låter ju?" Frågar tiss

"Inget" säger Moa o börjar skratta


Tissan sätter sig upp i sängen o ber Moa komma så hon ser vad Moa har tagit med sig upp.. och det är nu det händer.. nu ska det avslöjas.. Moa går sakta.. sakta emot tiss.. moster tiss ser ännu inte vad det är... men snart.. det låter som nått som rullar... o dras............. nu börjar tiss se.. det är nått blått.... det är.. en .. gåstol!? MED EN ALEX I!


 

Tidiiluuu moster tiss! 


Moa har alltså tagit med sig Alex upp i sin gåstol! Hon har rullat in Alex i hissen, Moa har sprungit upp för trapporna för hon vågar inte åka hiss, Alex står alltså själv i hissen o ba... jahaa.. vart är jag på väg nu då? Fattar noll, Moa drar in Alex i sin lägenhet o säger till msoter tiss att hon inte tagit nått.. bara.. ALEX! hahahahah vad mamma skrattade åt Moa när hon fick höra av som hänt!! Hahhaha knubbe på äventyr! Han fick vara där uppe ett tag, han låg på golvet ett tag o lekte men huxflux så vart det tyst...... (se bild)



   

Knubbe somnade.. vart nog helt utmattad av äventyret!


Mamma tog en sån fin bild på Hugo igår så hon bara måste visa er den! 

 

Mamma försökte komma med på samma bild men det sket sig.. 


 

Det fick bli en bild bara med busungen Hugo! Lillagubben vad fin du är! 


Dagens upplysning: (kanske är nån som redan vet detta...???!)

Om man blir gripen av polis o får handfängsel o ska köras iväg, har man då bilbälte o hur får man på sig det? 

Bältet ska alltid vara på och om det behövs så ska polisen sätta på boven bilbältet. 


Nu ska Alex äta lite mat så ha en fin dag, vi hörs när jag och pappa kommit hem ifrån enduron! pusspusspuspsuspsuspsuspusspuspsuspsuss  


Av Sebastian Alexander - 17 september 2011 20:06

Klart storbror ska smaka mat också..  

Av Sebastian Alexander - 17 september 2011 09:31

 


Ahhh underbara lördag!Jag och Moa startade dagen med en stor härlig frukost..


   

Ostbågar, chips, pringels och skruvar.. bra att fylla magen så man orkar med dagen :) 


Idag ska vi på kalas, 60årskalas! Det är min kompis Leffe som fyller år (han fyllde tidigare i veckan) så idag vankas kalas! Jag o Alex har valt o lagt fram våra kläder, vad tror ni om följande?


Slips till Alex och väst till mig.. jag tror det kommer sitta så jävla fint, kommer bild sen.


Igår var prästen här dårå, fick oss lite gudprat mitt på fredagseftermiddagen, härligt :) Vi pratade lite om dopet och hur vi skulle göra, psalmer/låtar, vilka som ska säga vad o vilka som ska göra vad. Det som var lite tråkigt var att när mamma bokade dopet så visste de inte om klockargården (där fikat ska vara) om det var sålt, de skulle nämligen säljas. Så då skulle ppästen berätta för oss om vi ska vara där el i det nybyggda huset i Hummelsta, men när vi frågade prästen igår så visste hon inget, för huset ska inte säljas så man kan fika där.. men tänk om nån bokat det nu då?! Måste ringa kyrkan på måndag o kolla hur det blir *håller tummarna att vi får boka* Vi ska ha två jättefina psalmer och en låt iaf och det kommer bli sååååå fint! Vad roligt, ser framemot dopet!!


Knubbis.. ligger o sover :)


   

Ser ut som att han tuttar på tummen!! haha gullknubbe


Det här trodde ni inte va.. MEN.. dagens upplysning! :)


Vad händer med tennisbollarna som varit med under tex stockholm open? kastas de bort el användes de igen?

Bollarna går till juniorverksamheten och används under deras träningar. Tennisbollarna i olika turneringar byts vart nionde game.


Vi kör en till bara för att vi missat så många gånger :) 


Varför kallas punchrullar för dammsugare? (detta kanske våra lite... äldre läsare vet hahaha) 

Helt enkelt för att de ser ut som dammsugare gjorde förr. Den är fylld med överblivna kaksmulor, havegryn, socker, margarin o arakspunch. Det är en av de absolut populäraste kaffekakorna. 


Åhh mamma hittade en till som var bra så vi kör den också sen får det fan räcka med upplysningar för idag! :)


Varför är avföringen från fåglar vit när den från de flesta andra djur (o människor; mammas anmärkning) är brun? 

De flesta djur (o människan) har två öppningar för avföring, men fåglar har bara en. Fåglars kiss o bajs samlas o blandas innan de lämnar kroppen. Det vita är kiss och det svarta är bajs. För att producera mänskligt kiss krävs vatten men det orkar inte fåglar kånka på när de ska flyga så de har ett annat ämne i kroppen och det är det som gör kisset vitt! 


Otippat att mamma hade en kiss o bajs upplysning.... men dåååsååååååååå nu räcker med med info idag, orkar inte ta in nått mer, nu ska vi städa lite, sen åka o kalasa hos Leffe. Hörs sen! 


pusspuspusspuspsuss


 

Heeeejjjdååååååååå från knubbe o sebbebebbe!   

Av Sebastian Alexander - 16 september 2011 11:42

  


 

På väg hem till momo för att lämna ett par brallor till ankan. Jag har fått ny tröja, jag är nöjd! :)


 

Här är brottsplatsen.. fast så säger man nog inte.... öhh.... vad heter det? 


 

Olycksplatsen kanske?! Där Alex drog ner i vattnet iaf.. vi var där igår o kollade läget :) Mamma har fortfarande sviter ifrån det där, tex när Alex ligger i sängen o har kuddar/täcke runt sig så han inte ramla ner, så om mamma kommer in i rummet efter en stund o hon inte ser honom (för att han tex dragit på sig lite täcke o inte syns) då får hon panik o hoppar upp i sängen o kastar undan allt o tror att han är borta, precis som hon trodde när han drog ner i vattnet. Men under täcker så ligger ALex helt lugn o fin o sover, men vaknar dårå av att morsan kastar o far runt i sängen.. gamla tant.. *suck*


Idag kommer dopprällen o ska snacka lite om dopet. Klockan 15 kommer hon, o pappa borde komma hem ganska precis då också, han tog bilen i morse så han ska komma hem snabbare. Jag är ju ledig ifrån dagis så idag ska vi ha en slappardag. Vi började med att sova ut, sen städat, damsugit (att städa och att ha städat hemma gör gott för mammas själ, när hon vill slappna av så städar hon o ställer allt rakt, exakt på samma ställe, inget får liksom avvika. Har hon två saker så måste de stå på exakt lika avstånd från varann o liksom stå rätt. Man kan liksom inte ha två vita saker bredvid varann utan nått måste stå i mitten som har en annan färg.. lite så knäpp är hon.. ) ALex ligger o sover nu men när han vaknar så ska vi ut o leka på lekplatsen, gunga lite o åka ruschkana. Sen bara invänta pappa o prällen. 


Fredag idag ju dåråååååå, najs! Vi ska äta lite fläskfilé med peppargräddsås i ugn o hasselbackspotatis och till efterätt, antingen glass el lite chips/ostbågar höhö


Mamma rensade igenom sin mobil på lite bilder, hittade några stycken. Mamma fick ju tillbaka sin kamera = KANON! MEN puckot har ju förlagt laddaren o batteriet är slut,.... så lite mobilbilder får duga framöver..


 

Hugo o jag igår när vi lämnat Moa på skolan.. Vi hade både ljusa jeans, blå jacka o keps. Hugo har spindelmannen, jag har blixten från cars. 


 

Nu har alla tre plåster lossnat (med liite hjälp ifrån mamma o pappa) sårskorpoan har också ramlat av och så här ser det ut nu, ett tunt rött litet streck.. såret på näsan har försvunnit helt så det var ju bra tillslut.. 




Detta är en smygbild på Alex, mitt i natten. Mamma vaknade och tyckte han såg så jääävla söt hon så hon tog kort..  joo.. men han ser väl bra ut.. brås på sin storebror förstår jag :)


Hörs senare dårå, då får ni se lite bilder som mamma suttit o skrattat åt :) 


pusspusspuspsusspusspuspsusspusspuss   

Ovido - Quiz & Flashcards