Direktlänk till inlägg 1 mars 2012
4 portioner
1 gelatinblad
½ vaniljstång
100g vit choklad
2dl vispgrädde
2 msk mjölk
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna (spar stången). Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång plus frön. Ta av kastrullen ifrån platta och ta bort vaniljstången.
Tillsätt hackad vitchoklad och gelatin blad (se till att krama bort vattnet).Låt det smälta udner omrörning.
Häll upp i glas, ställ kallt minst 4 timmar, tills panacottan är fast.
Tina frysta hallon, pudra över florsocker. Passera genom en sil el mosa för hand. Servera såsen i galsen el bredvid.
Bilderna på den här sidan är under copyrightskydd, vilket betyder att du inte får använda bilderna utan min tillåtelse!