Direktlänk till inlägg 1 mars 2012
Svårt att veta exacta mått, vi häftar oftast. Men detta recept räcker till ca 3-4 personer.
Vi har alltid pennepasta (rör) till denna sås och den kokas ju som det står på paketet så inget recept för det här :)
Pastasås:
Smör att steka i
3-4 champinjoner
1 lök
1 paprika i valfri färg
Smör
Mjöl
Grädde
Mjölk
Salt/peppar
Valfritt kött. Jag har alltid pepparsalami (smörgåspålägg) Stefan kör fläskfilé.
Hacka och skiva lök, paprika och champinjoner. Fräs i smör och salt.
Gör udner tiden såsbasen. Smält smöt, i med mjöl till det blir en tjock "deg"i med mjölken. Låt koka upp på svag värme, akta så det inte bränns vid i botten! Slå även över lite grädde för smaken och fylligheten.
I med de frästa grönsakerna (lök/paprika/champinjoner) Salta och peppra.Låt stå på plattan o småputtra medans du väntar på pastan. Rör om då och då så det inte fastnar.
Jag har salami i min sås och de lägger jag på när såsen är klar och uppe på fatet. Stefan och barnen har fläskfilé, så stek i smör. Salta o peppra lite. Lägg över i såsen och låt det få koka med ett tag så alla smaker kommer ut.
Klart! Servera gärna med riven parmesanost!
Bilderna på den här sidan är under copyrightskydd, vilket betyder att du inte får använda bilderna utan min tillåtelse!