Direktlänk till inlägg 4 mars 2012
En oroligt god efterätt! Godis på godis typ, rekommenderas! Jätte enkel och ingen ugn behövs. Banoffe paj är en blandning av banan och toffe alltså banoffe paj :) själva toffén är kondenserad mjölk, som finns att köpa på bla willys. Viktigt att det är den SÖTADE mjölken (finns nämligen osötad också..)Den står bland baksaker. Det är ett utländsk märke, tror typ ifrån hawaii :) Sötad kondenserad mjölk heter på.. nått språk duelch de leche, betyder typ gräddkola. Finns en glass som heter så också, sjuuukt god! Burken som man köper ska koka i en kastrull med vatten i ca 1.5-3 timmar beroende på hur tjock kolan ska vara. Viktigt att man tar bort etiketten innan man kokar den. Så lägg ner burken, på med vatten - den ska vara täckt hela tiden så man måste kolla den ibland och fylla på med vatten. När den är klar så lägg den i lite kallt vatten så den svalnar, öppna burken, rör om och servera som den är, en kolasås! :) (om den är för rinnig när du öppnar den kan du sätta ner den i kastrullen igen och låta den koka mer.. dock med lite mindre vatten så vattenbubblorna inte kan komma i den öppna burken)
Så här ser burken ut..
Botten:
200g digestivekex
100g smör
Mixa kexen i en matberedare/krossa kexen. Blanda ihop med smält smör. Tryck ut massan i en form (formen behövs inte smöras innan). Ställ in i frysen medan kolan kokar i kastrullen ( 1.5 - 3 timmar)
Fyllningen
1 burk sötad kondenserad mjölk som kokas i kastrull täckt med vatten (ta bort etiketten)
Häll kolan i pajskalet och tillbaka in i frysen för att sega till sig och bli helt kall. Skär bananer och vispa grädde. Lägg på allt i en salig blandning. Klart, NJUT!
Eftersom ingen av oss är förtjusa i grädde så skippade vi det, vi hade tänkt ha glass till men glömde köpa :) Den är ganska mäktig paj så glass el grädde är nog ett måste till.
Bilderna på den här sidan är under copyrightskydd, vilket betyder att du inte får använda bilderna utan min tillåtelse!