Direktlänk till inlägg 15 mars 2012
ca 20 st
2dl riven hushållsost (jag hade dock herrgårdsost)
5 skivor cheddar ost (sån som ligger inplastad för varje skiva)
50-60g philidelfiaost
1 grön färsk chili
Panering:
mjöl
1 ägg
ströbröd
Starta igång oljan så den hinner bli varm.
Blanda riven ost, hackad cheddar ost och hackad grön chili/paprika. Jag hade en halv chili i och den var väldigt svag i smaken så jag ska ta en hel till nästa gång så det blir lite drag :) Rör i philidefliaosten, smeten ska bli väldigt fast så det går att rulla bollar.
Jag använde en halv sån där chilipaprika
Rulla bollarna i mjöl
Enklast är att skaka av överflödigt mjöl i en sil
Lägg alla bollar i ägg
Lyft upp och lägg alla bollar i ströbröd
Lägg i 4 bollar åt gången i varm olja. Var väldigt försiktig, de går lätt sönder el ramlar ur sin panering. När jag såg att det började läcka ut lite ost så antog jag att de var färdiga och tog upp dom för att lägga på ett hushållspapper. Klara att äta! *mums*
Tjockisalex hjälper till att kirra smeten till chilicheesen..
Nyvaken och svettig efter mössan, hjälpte Alex till att provsmaka.. godkänt! :)
Bilderna på den här sidan är under copyrightskydd, vilket betyder att du inte får använda bilderna utan min tillåtelse!