Direktlänk till inlägg 7 mars 2012
Fluff är en underbar fyllning till tex tårtor. Det är helt enkelt grädde + godis som upphättats i en kastrull. Grädde får absolut INTE koka, jag brukar ha 5-6 av 12 på spisen så typ halva värmen på. När godiset smällt i grädden tas den av från plattan och ställs kallt några timmar, helst över natten. När den är kall och klar så vispar du den bara som en vanlig grädde och fyller tårtan.Det här receptet räcker till ca en tårtbotten el spritsa på ca 8 muffins. Du kan ha vilket godis du vill förutom sånt med kex i, tex kexchoklad, twix. Om du ska ha lite hårdare godis och inte orkar stå vid spisen så länge så hacka eller kör i matberedaren först, gäller tex daim, turkisk peppar.Du kan ha vilket godis du vill, hallonbåtar, lakris fudge, turkiskpeppar, marianne, skumtomtar, ahlgrensbilar, after eight, geicha mm mm. Välj o vraka! :)
Recept fluff:
200g chokladgodis
3 dl grädde
80-90g gelegodis
3dl grädde
Här har vi gjort tre olika fluff. Färdig upphättad och redo för kylen till imorgon då det ska vispas till tårtfyllning.
Hallonbåtar..
Lakrisfudge och turkisk pappar (vulcano, lite mjukare variant av turkisk peppar)
Färdigsmälta hallonbåtar + grädde.
Färdigsmälta lakrisfudge + grädde
Färdigsmält dumle + grädde
Bilderna på den här sidan är under copyrightskydd, vilket betyder att du inte får använda bilderna utan min tillåtelse!